Yıllar sonra ortaya çıkan gizli rapor

  • Ana Sayfa
  • Yıllar sonra ortaya çıkan gizli rapor
Yıllar sonra ortaya çıkan gizli rapor
Bu rapor bir savcının öldürülmesine yol açtı. Kontrgerillanın varlığını resmen onaylıyor ve CIA ile MHP'nin adı geçiyorAbone ol

Öldürülen savcı Doğan Öz'ün eşi Sezen Öz, kocasının kontrgerillayla ilgili raporunu açıkladı. Öz, eşinin ölümünden sonra raporu dönemin Başbakanı Ecevit'e sunduğunu, ancak ko hawaii seo nuyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

Kontrgerilla örgütlenmesi üzerine araştırma yaparken 24 Mart 1978’de öldürülen Savcı Doğan Öz’ün eşi Sezen Öz, Habertürk’teki "1 Gün" programına katılarak kocasının öldürülmesi ve söz konusu araştırmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öz programda eşinin dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e sunmak üzere hazırladığı kontrgerillayla ilgili raporu açıkladı.

RAPORDA MHP VE CIA'NIN ADI GEÇİYOR

İşte rapordaki çarpıcı bölümler:

"Bütün çalışmalar içerisinde askeri ve sivil güvenlik güçleri vardır. Kontrgerilla Genelkurmay Harp Dairesi’ne bağlıdır. Kontrgerilla il ve ilçelerde seferberlik işlerini yürüten kurum olarak askerlik şubelerince yönetilmektedir. Bu konuda en çok aşamalı eğitimden geçen astsubaylar kullanılmaktadır. Sivil güvenlik güçleri içerisinde de MİT elemanları ve I. Şube görevlileri kullanılmaktadır.



Kategori : GÜNCEL