Tarzları farklı ama ağızları aynı

  • Ana Sayfa
  • Tarzları farklı ama ağızları aynı
Tarzları farklı ama ağızları aynı
Cem Yılmaz'ın üç günde 906 bin 663 kişi tarafından izlenen 'Yahşi Batı' filmi ile Şahan Gökbakar'ın 'Recep İvedik'i arasında argo tartışması başladı.Abone ol

Türkiye'nin en ünlü komedyenlerinden Cem Yılmaz'ın yeni filmi 'Yahşi Batı'da kullanılan küfürler, ilginç bir tartışmanın da başlamasına sebep oldu. Argoyla küfür arasındaki farkın ortaya çıktığı bu tartışmalarda Cem Yılmaz'ın karşısında ezeli rakibi Şahan Gökbakar bulunuyor.

Espriler iyi!
'Recep İvedik'in espiri düzeyinin düşük ve basit olduğu konusunda hemfikir olan izleyici ve eleştirmenler, Cem Yılmaz'ın espri çıtası her ne kadar yüksek ve kaliteli olsa da, filmde kullandığı küfürlerin fazla olduğu konusunda fikir birliği yaptılar.

İki filmin de yeri ayrı
'Recep İvedik'te küfür edilmediğine, argonun çok daha fazla kullanıldığı görüşünde olan seyirci ve eleştirmenler, küfür ve argo arasındaki ayrıma dikkat çekerken, bazıları da iki filmi karşılaştırmanın haksızlık olduğunu mimarlık firması seo iddia etti. 1 Ocak 2010'da vizyona giren ve üç günde 906 bin 663 kişi tarafından izlenen 'Yahşi Batı' ile Cem Yılmaz kendi izlenme rekorunu kırarken, 12 Şubat'ta vizyona çıkacak 'Recep İvedik 3' merakla bekleniyor.

İzleyici yorumları:
Filmde edilen küfürler yersiz ve çok anlamsız!

Bol küfür ve belden aşağı espriler olduğunu bilseydim; 'Yahşi Batı'ya hiç gitmezdim. Küfürlü sözlerden hoşlanmayanlar da olabilir. Onlara filmi tavsiye etmiyorum.

"Filmi dün izledim ve çok beğendim. Ama fazla küfürlü olduğunu düşünüyorum. 'Recep İvedik'le 'Yahşi Batı'yı kıyaslayan çok kişi var. 'Recep İvedik' çok kaba ama küfür etmiyor. 'Yahşi Batı'da karakterler kaba; argo konuşmuyor, direkt küfrediyorlar."

Dozu kaçmış!

"Filmlerde küfürün olması normaldir ve gülersin... Ama burada edilen küfürler yersiz ve anlamsız."

"Küfürden başka espri yok! 13 yaşındaki oğlumla gitmiştim, o çok güldü. Ama bence bu filmde, küfürün dozu kaçmış. Tamam küfür olsun da, küfür espri olmasın. Espri ayrı bir şey!"

"Evet, çok küfürlüydü. Ama beklentiyle girmediğimden olsa gerek beğendim ve bayağı da güldüm."

"Bence Cem Yılmaz kaliteli esprileriyle insanı gülümsetiyor. Şahan Gökbakar'ın esprileri ise kalite gütmüyor."

"İki filmi birbiriyle kıyaslamak çok saçma! Cem Yılmaz ekip olarak komedi filmi yapıyor. 'Recep İvedik' filmi ise adı üstünde karakter üzerine kurulu bir film. Bana göre 'Recep İvedik'i kahkahalar atmak için 'Yahşi Batı'yı ise sürükleyici bir komedi filmi olduğu için izlemek gerekir."

13+ ibaresi konmalı!

"Filmde küfür küfür üstüne... Komedi filmi bile olsa bu kadar küfür doğru mu? Filme, dokuz yaşındaki kızımla gittim. Neden bu filme 13+ ibaresi konulmuyor? Hatta 18+ olmalı."

"Yahşi Batı' ile 'Recep İvedik'in türleri farklı... Seçim yapsam 'Recep İvedik' derim."

Eleştirmen yorumu
İki film de aynı kitleye hitap ediyor

Atilla Dorsay: Argoyu ve küfrü tabii ki ayırmak lazım. Argonun, bütün dillerde asıl dille paralel giden incelikleri, kabalıkları, deyimleri, imaları vardır. Küfür başka bir şeydir. 'Recep İvedik' argo konuşuyor ama arada küfür de ediyor. 'Yahşi Batı' argo konuşmuyor ama bol bol küfür ediyor. Ben birini diğerinden her şeye rağmen ayırmayacağım. Biri argo diğeri değil ama ikisi de sonuçta küfür ediyor.

Serdar Akbıyık: 'Recep İvedik' ve 'Yahşi Batı' iki farklı türdeki filmdir. 'Yahşi Batı' absürt komedi, diğeri skeçlere dayalı bir yapımdır. Ben ikisini aynı anda düşününce 'Recep İvedik'teki argonun daha rahatsız edici olduğunu düşünüyorum.

Burak Göral: Ben iki filmi birbirinden ayırarak biri daha çok diğeri daha az terbiyeli demek istemiyorum. Evet 'Yahşi Batı'da küfür var. Hiç güldürmemesine rağmen kullanılıyor. 'Recep İvedik' de güldürüyor olabilir. Bence ikisi de aynı kitle hedef alınarak çekilmiş filmler... Bu yüzden de biri daha terbiyeli diyemem!



Kategori : GÜNCEL