Umut tacirlerinin fiyatı 20 bin euro

  • Ana Sayfa
  • Umut tacirlerinin fiyatı 20 bin euro
Umut tacirlerinin fiyatı 20 bin euro
Yurtdışına kaçak yollarla insan kaçıran şebeke çökertildi. Şebekenin fiyatı ise tam 20 bin euro!Abone ol

Antalya'da, sahte belgelerle Irak, Afganistan ve Suriye vatandaşlarını 10 ile 20 bin Euro arasında değişen fiyatlarla yurtdışına gönderen 8 kişilik çete, polisin operasyonuyla çökertildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçla washington seo rla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, 3 ay süren çalışmanın ardından bugün sabah saatlerinde Antalya, İstanbul ve Malatya'da ‘Rüya’ kod adı verilen eş zamanlı operasyon düzenledi. ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘örgüt faaliyetleri çerçevesinde göçmen kaçakçılığı yapmak’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarına karışan 8 kişi, gözaltına alındı. Liderliğini Salih A.'nın yaptığı, Zeki Ö., Abdülaziz Ç., Medeni Ç., Bayram A., Emin A., Kaya K. ve Özcan O.'dan oluşan şebekenin sorgusu sürüyor.

Sahte pasaport, ehliyet ve kimlikle Irak, Afganistan ve Suriye vatandaşlarını yurtdışına gönderme karşılığında 10 ile 20 bin Euro arasında değişen rakamlarda para alan şebekenin yurtdışına göndermek istediği 39 kişinin son 3 aylık teknik takip sırasında havalimanında yakalanarak engellendiği kaydedildi.

Örgüt elemanlarının kendi aralarında telefon konuşmalarını Kürtçe olarak yapması nedeniyle Emniyet Müdürlüğü Teknik İzleme ve Dinleme Bürosu'na Kürtçe bilen polis memuru atandığı öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL