BDP'li kadınlar Baydemir'den özür bekliyor

  • Ana Sayfa
  • BDP'li kadınlar Baydemir'den özür bekliyor
BDP'li kadınlar Baydemir'den özür bekliyor
BDP'li kadınlar küfrü affetmedi. Parti içi hukuku hatırlatan kadınlar Baydemir'den özür bekliyorAbone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in küfürlü sözlerinden sonra dün de BDP'li milletvekileri ile CHP'li Şahin Mengü arasında yaşanan küfürlü diyaloglar partinin kadınlarını harekete geçirdi.

BDP Kadın Meclisi adına yapılan açıklamada siyasetteki eril dil eleştirildi, partinin iç hukuk kuralla yerel seo nasıl yapılır rı hatırlatılarak bu üslup hatasına giren tüm siyasetçilere 'özür dileyin' çağrısı yapıldı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada son günlerde yaşanan üslubun kadınlar açısından üzüntü yarattığı ifade edilerek şöyle denildi:
"Siyasetin eril karakterinin sorunların esas nedeni olduğu tespiti ile siyasetin demokratikleştirilmesi ve toplumsal cinsiyetçiliğin özgürleştirilmesi projesine ve geleneğine dayanan BDP Kadın Meclisi hem parti içinde hem parti dışında yaşanan eril durumlara karşı mücadeleciliği geliştirmeyi temel görevi bilir. Bu temelde eril siyasal anlayış ve üsluplara giren herkesi uyarmayı ve bu üslup hatasından vazgeçmeleri için çağrı yapıyoruz. Ülke sorunlarının ağırlığı ve ciddiyetine denk bir sorumluluğa davet ediyoruz. Bu konuda parti içi hukukumuz ve anlayışımızı uygulama ve hatırlatma gereği duyuyoruz."

DIŞARIYA UYARI

BDP'li kadınlar kendi partileri dışında gelen ve kadınları rahatsız edici üslupları da eleştirdi. BDP'li kadınlar, "Bu üslup hatasına giren tüm siyasal şahsiyetler kadınlardan özür dilemelidir. Hiç kimsenin kadınları ve kadın örgütlerini bu denli incitme ve yok sayma hakkının olmadığını bilmesi, sarf edilecek her kelimenin kadına ve kadın örgütlerine saygı ifadesi ile dile getirilmesi gerektiği temennisini kamuoyu ile paylaşmayı görev bilmekteyiz" denildi.



Kategori : POLİTİKA