İşçiler hak için Meclis koridorlarında

  • Ana Sayfa
  • İşçiler hak için Meclis koridorlarında
İşçiler hak için Meclis koridorlarında
Meclis işçilerin hak arama yeri oldu. CHP'li Soysal dün TEKEL işçilerini bugün işten çıkarılan itfaiyecileri Meclis'e getirdi.Abone olİNTERNETHABER

ANKARA- CHP'li Çetin Soysal TEKEL işçilerine verdiği desteğin ardından İstanbul'da işten çıkarılan itfaiyecilere de sahip çıktı. İstanbul'da eylem yapan itfaiyecileri Meclis'e getiren Soysal, işten çıkarmada ususüzlük bulunduğunu ileri sürerken kendisinin de işçileri usulsüz olarak Meclis'e soktuğu ileri hipnoz tedavisi sürüldü.

İŞÇİLERİ ARATTIRMADI
İstanbul'da sözleşmeli ve sendikasız çalıştıkları için günlerdir eylem yapan itfaiyeciler, bugün üniformalarıyla TBMM'ye geldi. İşçilerin Meclis'e girişleri sırasında arama yapılmadığı, Soysal'ın buna izin vermediği ileri sürüldü. Milletvekili olduğu için Soysal'a müdahale etmeyen güvenlik görevlileri bir sıkıntı yaşanmaması için işçilerin peşine güvenlik görevlisi taktı. Güvenlik görevlileri işçiler Meclis'ten çıkana kadar kontrolü elden bırakmadı.

YARGIYA TAŞINACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kişisel ilişkiler, rant ilişkileri için itfaiye gibi önemli bir sorumluluğunu üzerinden attığını ve ranta kurban ettiğini öne süren Soysal, 898 çalışanın bir anda kenara itildiğini ifade etti. Soysal, "Oldu bitti, yaptık herkes sonucuna katlanır anlayışı sosyal devlet ilkesine sığmaz. Kabul edilebilir bir anlayış değildir. TBMM bu insanların feryadını duymak durumundadır. Biz bugün itfaiyecinin de ranta kurban edildiğini görüyoruz. Bu ihaleyi kim kaça aldı, bunlar kamuoyuna açıklanmıyor. Buradaki 898 kişinin kamuya maliyeti 18 trilyon. 27-28 trilyona ihale edildiği konuşuluyor. Bu işi alanlar bu işin ehli değil. Biz bunu yargıya taşıyacağız. Suç duyurusunda bulunacağım. Burada kamuya zarar verilmektedir. Dilerim ki bundan bir an önce vazgeçerler. Dilerim ki çalışanlar işlerine geri döner" diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA