JİTEM yok ama komutanı var!

JİTEM yok ama komutanı var!
Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın varlığını inkâr ettiği JİTEM'le ilgili her gün yeni bir delil ortaya çıkıyor.Abone ol

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen JİTEM davasının dosyasında da bu konuda önemli evraklar yer alıyor. Müdahil avukatların isteği üzerine Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden seo new york gönderilen CD'de, JİTEM hakkında ayrıntılı bilgiler bulunuyor. En dikkat çekici olanlardan birini, öldürülen Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in hazırladığı resmî brifing metni oluşturuyor. Terörle mücadele konusundaki durumu rapor eden Ersever, altına imzasını atmış: "A. Cem Ersever J. Binbaşı JİTEM-2 Brl. K."

Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı, JİTEM'in varlığını ısrarla inkar ediyor. Ancak belgeler ve tanık ifadeleri JİTEM'in varlığını doğruluyor. Görevsizlik kararları sebebiyle 10 yıldan beri mahkeme mahkeme dolaşan dava dosyasında JİTEM'in 1987 ile 1990 yılları arasında yaptığı bazı yazışmalar da mevcut. Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı'na gönderilen, 'JİTEM Grup Komutanlığı'nda bulunan silah adedi ve seri numaraları ve görevli erbaş ve erlere ait bilgi çizelgesi' başlıklı 2 sayfalık dokümana atıf yapılıyor. Yazının başlığı aktarılıyor ama dokümanın kendisi CD'ye konulmamış. Yine Kurmay Başkanı Kurmay Albay Kurtuluş Öğün tarafından JİTEM Grup Komutanlığı'na yazılmış olan 'Takdirname almış personelin kimlik bilgileri' dokümanı da dosyada yer alıyor.



Kategori : GÜNCEL