Mısırdan Filistine gidenlere zulüm

  • Ana Sayfa
  • Mısırdan Filistine gidenlere zulüm
Mısırdan Filistine gidenlere zulüm
''Filistin'e Yol Açık'' yardım konvoyunun bir kısmının uçakla ulaştığı Mısır'ın El Ariş havaalanında yolculara şok..Abone ol

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ''Filistin'e Yol Açık'' yardım konvoyunun bir kısmının uçakla ulaştığı Mısır'ın El Ariş havaalanında pasaportlara giriş-çıkış mührü vurulduğunu ve Mısır polisi tarafından el konulduğunu söyledi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Pasaportlarımıza giriş-çıkış mühürü vurarak el koydular. Bir saat içinde konvoyun araçlara binerek Gaz google remarketing ze'ye geçmesini istiyorlardı, ancak konvoy üyeleri eylem yaparak bu kararı protesto etti'' dedi.

Protesto ve tepkilerin çok sayıda Mısır ve yabancı basın-yayın organı tarafından izlendiğini anlatan Yıldırım, ''Mısırlı yetkililer dünya basınında bu durumun yer almasından çekindiler. El Ariş'te bulunan bazı Mısırlı yetkililer havaalanına gelerek pasaportlardaki çıkış mühürünün iptal edileceğini söyledi'' diye konuştu.

Yıldırım, ''Gazze'ye, konvoyun bir bütün olarak geçeceğini'' vurgulayarak, konvoyun kalan kısmının El Ariş'e gelmesini bekleyeceklerini ve geceyi burada geçireceklerini ifade etti.

Konvoyun bir kısmının Şam'da bir kısmının da Lazkiye'de olduğunu hatırlatan Yıldırım, ''Mısır'ın, konvoyun geri kalanına Gazze'ye giriş izni vermeyeceğini'' öne sürdü.

Konvoyda bulunan yaklaşık 400 kişinin Lazkiye limanından özel bir uçakla 3 seferde El Ariş havaalanına ulaştırılmasını planladıklarını anlatan Yıldırım, ''Mısır, (konvoyun ikinci kısmını taşıyan) uçağın buraya inişine izni vermedi. O yüzden uçak Şam'a indi. Uçak arızalı değil'' dedi.

''Pasaport krizinin geçici olarak çözüldüğünü'' kaydeden Yıldırım, ''Mısırlı yetkililerin konvoydaki bazı araçların Gazze'ye girişine izin veremeyeceklerini'' söylediklerini belirtti.

Yıldırım, ''Yarın da binek araç sorunu yaşayacağız. Konvoydaki bazı araçların binek araç olduğunu ve İsrail ile yaptıkları anlaşma gereği binek aracın lüks araç sınıfına girdiğini, bu nedenle izin veremeyeceklerini söylediler. Eğer konvoy parça parça Gazze'ye girerse, konvoyun bir kısmına izin vermeyebilirler. Aynı şekilde binek otomobilleri Gazze'ye geçirmemize engel olabilirler'' diye konuştu.



Kategori : DÜNYA