Ahmet Türkün yerine abi formülü

  • Ana Sayfa
  • Ahmet Türkün yerine abi formülü
Ahmet Türkün yerine abi formülü
DTP kapandı, BDP yarın ilk grup toplantısını yapacak ama bu kez vekillere Türk hitap etmeyecek. İşte BDP'nin yeni grup başkanı... Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Barış ve Demokrasi Partisi'nin yeni grup başkanı Muş Milletvekili Nuri Yaman oldu. En yaşlı üye sıfatıyla grup başkanı seçilen Yaman 1 Ocak'taki Kongre'ye kadar Meclis grubuna başkanlık edecek.

Yaman yaşlı üye olarak grup başkanlığına getirilmesini, "Türk siyaset geleneğinde abi formülü bir sürü tıkanmaları açan önemli bir formüldür ve geçmişte örnekleri yaşamıştır" sözleriyle açıkladı.

BDP'deki yeni görevlendirmeleri milletvekili olmadığı için Meclis'te konuşma yapamayan BDP Genel Başkanı Demir Çelik açıkladı. Çelik şunları söyledi:< minesota seo br>“Bugün BDP olarak Meclisimizin açılımış olmasını da fırsat bilerek kendi iç görevlendirmelerimizi yaptık. 2010 yılında BDP Grup Başkanlığına sayıh Nuri Yaman seçilmiştir. Grup Başkanvekillikleri görevini Diyarbakır Milletvekilleri Gülten Kışanak ve Selahattin Demirtaş üstlenmiş durumda” dedi. Grup amirlikleri ve komisyonlarda daha önce görevlendirilen milletvekilleri bu görevlerini de sürdürecek."

1 Şubat'ta yapılacak BDP Kongresine kadar partinin grup başkanlığını yürütecek olan Muş Milletvekili Nuri Yaman bu göreve getirilmesini, "Türk siyasetler gelenğinde abi formülü bir sürü tıkanmaları açan önemli bir formüldür ve geçmişte örnekleri yaşamıştır" sözleriyle açıkladı.

GRUP BAŞKANLIĞINA ABİ FORMÜLÜ

65 yaş ile BDP grubunun en yaşlı üyesi olan Yaman, DTP'nin kapatılmasını bir yol kazası olarak nitelendirerek bundan sonraki çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
"Bugün parlamentonun 90’ınca çalışma yılında BDP, barış kardeşlik ve o güzel umutları halkımıza yaşatmak üzere, uğradığımız yol kazasından sonra çalışmalarımızı daha içten, samimi ve şevkle devam ettirecektir. Yarın ilk grup toplantısını yapacağız. Grup toplantısında geleceğe bakışımızı ortaya koyacağız. BDP milletvekilleri ülkemizin önemli sorunlarına, işsizlikten geçim sıkıntısına kadar bütün ülkeyi kucaklayan hukuk dışı uygulamaların kamuoyuna sunulması ve ülkemizin önünde önemli bir sorun olarak gördüğümüz Kürt sorununda başlatılan çalışmaları daha da hızlandıracak, adını koyarak barış ve demokrasi konusunda gerekli çalışmaların yapılması konusunda yarın mesajlarını verecektir."

MÜLKİYELİ BAŞKAN

M. Nuri Yaman, 11 Mart 1944'te Muş Malazgirt doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Kayseri Bünyan ve Yeşilhisar, Nevşehir Derinkuyu, Erzurum Oltu'da Kaymakamlık yaptı. Mülkiye Müfettişi oldu. Bolu Gerede Kaymakamlığına atandı. Çorum, Kütahya ve Çankırı'da Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında APK Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. Mülkiye Başmüfettişliği görevine dönerek, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda bu görevi yürüttü. İyi düzeyde İngilizce bilen Yaman, evli ve 2 çocuk babası.



Kategori : POLİTİKA