Ahmet Türke hemşehri darbesi

Ahmet Türke hemşehri darbesi
Kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı lideri Ahmet Türk, Demircan ile yaşadığı “kiralık ev” krizinin perde arkasını anlattı.Abone ol

Kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı lideri Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesi’nin yeni binasını yapan hemşehrisi Bahattin Demircan ile yaşadığı “kiralık ev” krizinin perde arkasını anlattı.

Evi kiralama teklifinin Demircan’dan geldiğini belirten Türk, “Sonradan fikrini neden değiştirdi bilmiyorum. Protokol yapmadığımız doğru. Bunca yıllık dostumla protokol yapmasam ne fark eder” dedi.

MEDYAYA BEN DUYURMADIM

Olayın medyaya yansımasından r couchsurfing reklam ahatsızlık duyduğunu söyleyen Türk, şöyle konuştu: “Büyütülecek bir husus değil. Gelişmeleri medyaya duyuran da ben değilim. Bir ev kiralamak istedik olmadı. Teklif Bahattin Bey’den geldi. Aradığımı duymuş, ‘Benim evim boş istersen otur’ dedi. Benim İstanbul’da olduğum bir sırada çocuklar eve taşınmak istemiş. Tam eşyalar yüklenecekken Bahattin Bey son anda fikrini değiştirmiş. Neden değiştirdiğini bilmiyorum, merak da etmiyorum. Aramızda bir protokol yapmadığımız doğru. Protokol istedi de yapmadık mı? Bunca yıllık dostumla protokol yapsam ne fark eder, yapmasam ne fark eder. Protokol o kadar önemliyse taşındıktan sonra da yapabilirdik.”

EV İÇİN DOST MU KIRILIR

Konunun medyada yer almasının ardından Bahattin Demirci’nin kendisini aradığını da belirten Türk, “Bunca yıllık dostum. Bir ev için birbirimizi mi kıralım. Ortada bir kasıt bulunmadığını söyledi. Ben de bu konunun üzerine fazla gitmedim. Artık medyanın da bu konuyu kapatması gerekir” dedi.

AHMET AMCA İLE BABAM ARASINDA SORUN YOK

Önceki gün avukatı aracılığı ile yazılı bir açıklama yapan Mardinli müteahhit Bahattin Demircan konuda konuşmak istemiyor. Müteahhitin üniversite öğrencisi oğlu Fatih Demircan ise “kiralık ev” tartışmasının ardından medyanın gösterdiği yoğun ilgiden yakındı.

Fatih Demircan, şunları söyledi: “Medya evimizi adeta kuşatma altına aldı, dışarı çıkamaz olduk. Okula bile gidemiyorum. Babam bu konuda söyleyeceklerini bir basın açıklaması ile duyurdu. Bunun dışında söyleyecek bir şeyimiz yok. Ortada bir yanlış anlaşılma var. Bizim kiralık evimiz yok ve Ahmet Amca (Türk) ile yapılmış bir kira sözleşmesi de bulunmuyor. Ahmet Amca ile babamın arasında da herhangi bir sorun yaşanmadı. Telefonla görüşüyorlar.” (Akşam)



Kategori : POLİTİKA