El Kaideye 3üncü cephe

El Kaideye 3üncü cephe
Yemen'de konuşlanmış El Kaide terör örgütüne karşı aralık ayında bir hafta boyunca yapılan operasyonu bu ülkenin güçleri değil ABD askerlerinin gerçekleştirdiği iddiası ortaya atıldı.Abone ol

Yemen'de geçen ay El Kaide terör örgütüne yönelik operasyonların ABD tarafından düzenlendiği iddia edildi.

Amerikan CBS televizyonu, Yemenli subayları eğiten özel operasyon uzmanı Amerikalı Sebastian Gorka'ya dayanarak, yunanistan turist 17-24 Aralıkta düzenlenen kara ve hava operasyonlarının ABD tarafından düzenlendiğini iddia etti.

Yapılan mülakatta uzman, operasyonların Yemen hükümetinin büyük desteğiyle ABD tarafından düzenlendiğini belirtti. İddia, ABD'nin el Kaide'ye karşı Irak ve Afganistan'dan sonra Yemen'de üçüncü bir cephe açtığı yorumlarını getirdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın terörle mücadele danışmanı John Brennan, Fox News'a yaptığı açıklamada, ABD'nin Yemen'de terörizme karşı yeni bir cephe açmayacağını belirterek, bu ülkede örgütün yüzlerce üyesinin bulunduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Uzmanın açıklaması,ABD Başkanı Barack Obama'nın, El Kaide'nin Yemen'deki uzantısının Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmuttalib'in ABD'ye giden bir yolcu uçağında saldırı girişiminin arkasında olduğunu söylemesinin ardından geldi. Aynı zamanda İngiltere ve ABD'nin, Yemen'in terörle mücadelesine maddi destek vereceği açıklandı.

İngiltere hükümetinden yapılan açıklamada, Başbakan Gordon Brown ve ABD Başkanı Barack Obama'nın, Yemen polisinin terörle mücadele birimine destek verme konusunda anlaştığı bildirildi. İngiltere'nin açıklaması, Yemenli Güvenlik yetkililerinin önceki gün yüzlerce askerin Marib ve Cuf bölgelerine gönderdiğini belirtmesi öncesi geldi.



Kategori : DÜNYA