200 büyükelçi Ankarada toplanıyor

  • Ana Sayfa
  • 200 büyükelçi Ankarada toplanıyor
200 büyükelçi Ankarada toplanıyor
Türkiye'nin yurtiçi ve yurtıdışında görevli yaklaşık 200 büyükeçlisi, yarın Ankara'da bir araya gelecek.Abone ol

Türkiye’nin yürüttüğü “proaktif” ve “çok boyutlu” dış politikasının etkinliğinin önümüzdeki dönemde daha da artırılması amacıyla Ankara’da önemli bir toplantı gerçekleşecek. İkinci Büyükelçiler Konferansı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında, yurtdışı ve yurtiçinde görev yapan 200 kadar Büyükelçinin katılımıyla yarın Ankara’da başlıyor.

İkinci Büyükelçiler Konferansı, 4-8 Ocak tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında konferansa texas seo yurtdışı ve yurtiçinde görev yapan tüm Büyükelçiler katılacak. Konferansın ana teması ise, “Demokrasi, Güvenlik ve İstikrar: Dünyada ve Türk Dış Politikasında 2010’a Bakış” olarak belirlendi.

Anıtkabir’de saygı duruşu ile yarın başlayacak olan İkinci Büyükelçiler Konferansı’nın açılışı, Bilkent Oteli Konferans Merkezi’nde gerçekleşecek. Açılışta Dışişleri Bakanı Davutoğlu bir konuşma yapacak.
Konferansın öğleden sonra oturumunda yarın Ankara’yı ziyaret edecek Japonya Dışişleri Bakanı Katsuya Okada’nın bir konuşma yapması bekleniyor.

Bu arada, bu hafta Türkiye’yi ziyaret edecek Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ve Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim’in de konferans sırasında büyükelçilere hitap etmesi öngörülüyor.
İkinci Büyükelçiler Konferansı’nda uluslar arası gündemdeki çeşitli konulara ilişkin dinamikler ayrıntılı olarak değerlendirilirken çözüm seçeneklerinin üretileceği belirtiliyor.

Bunun yanısıra Konferansta, 15-18 Temmuz 2008 tarihleri arasında yapılan ve çok yararlı olarak nitelendirilen, Birinci Büyükelçiler Konferansı’ndan bu yana meydana gelen küresel boyuttaki siyasi ve ekonomik gelişmelerin değerlendirilmesi de öngörülüyor. Dışişleri Bakanlığı, konferansın, ulusal çıkarlarının azamileştirilmesi ile bölgede ve ötesinde barış ve istikrarın kalıcı kılınması hedefleri doğrultusunda yürütülmekte olan çok boyutlu dış politikasının etkinliğinin daha da artırılmasına önemli katkı sağlayacağını düşünüyor.

KONFERANSIN MARDİN AYAĞI

Bu arada, İkinci Büyükelçiler Konferansı’nın 4-8 Ocak tarihlerinde Ankara’da yapılacak çalışmaların sonunda Cumartesi ve Pazar günlerinde Mardin’de bir değerlendirme toplantısı düzenlenecek.

Mardin’deki toplantıya Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bakanlığın üst düzey yetkilileri ile konferansın çeşitli panellerin başkanlarının katılması bekleniyor.



Kategori : POLİTİKA