CHP kayyumu da kalp krizi geçirtti

  • Ana Sayfa
  • CHP kayyumu da kalp krizi geçirtti
CHP kayyumu da kalp krizi geçirtti
Önce mahkemelik oldular ardından da ilçe yönetimi kayyuma devredildi. Delegeler imza atarken kayyum kalp krizi geçirdi.Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa merkez Osmangazi İlçe Başkanlığı'nın konrgesinde, mahkeme kararıyla ilçe başkanlığına kayyum olarak atanan Mehmet Çalım kalp krizi geçirdi.

Degelelerin imza atma sırasında kalp krizi geçiren Çalım, partililerce özel bir hastaneye kaldırıldı.

Kültürpark Dörtler Resturant'ta yapılan kongerede üzücü bir olay yaşandı. CH google üst sıralara çıkmak P Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve il başkanlığının gitmediği kongrede, delegelerin imza kullandığı sırada mahkemenin CHP'ye kayyum olarak atadığı Mehmet Çalım, kalp krizi geçirdi.

Partlilerce Çekirge Kalp Aritmi Hastanesi'ne kaldırılan Çalım'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Çalım'ın tedavisiyle yakından ililenen CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, "Mehmet Çalım anjiyo oldu. Gerekli tedavisi yapılıyor. Muhtemelen yarın taburcu olacak. Çok korkmuştuk ama şükrolsun sağlık durumu iyi." dedi.

Bu arada, CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı için tek aday olarak seçimlere giren Recep Tek, kullanılan 147 oyun 146'sını alarak kazandı.

KONGRE SÜRCİNE NASIL GELİNDİ?

CHP Osmangazi ilçe teşkilatı, partiden ihraç edilen eski İlçe Başkanı Sabit Şerbetçioğlu'nun açtığı dava neticesinde geçtiğimiz Kasım ayında mahkeme kararıyla kayyuma devredildi.

Eski İlçe Başkanı Sabit Şerbetçioğlu'nun noter onaylı delege toplam sayısının bir fazlasıyla CHP Osmangazi ilçe teşkilatını kongreye götürme girişiminin reddedilmesinin ardından konu yargıya taşındı. Bursa 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, bilirkişi heyetinin Şerbetçioğlu'nun iddialarını doğrulamasının ardından yapılan ilk duruşmadan kayyum kararı çıktı. Mahkeme, CHP Osmangazi ilçe teşkilatını olağanüstü seçime götürmesi için teşkilatın başına emekli öğretmen başçavuş Rahmi Gürbüz, Osmangazi ilçe eski gençlik kolları başkanı Yücel Taşkın ve emekli Emniyet Müdürü Mehmet Çalım'ı kayyum olarak tayin etmişti.



Kategori : POLİTİKA