İsrailli teğmene kaçanlar için vur emri

  • Ana Sayfa
  • İsrailli teğmene kaçanlar için vur emri
İsrailli teğmene kaçanlar için vur emri
İsrail’de bir teğmenin evinde İbranice günlük bulundu. Günlükte kaçanlar için acımasız bir emir dikkat çekiyor...Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları 2008’in son ayları ve 2009’un ilk aylarında tüm dünyada çok tartışılmıştı. Hala da tartışılmaya devam ediyor. İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin haberi, İsrail’in Gazze’ye yönelik ‘Kurşun dökme’ harekatı sırasında ele geçirilen bir evde İsrail a google ads ayarları skeri olan bir teğmene ait günlükte çok tartışılacak bilgiler olduğunu öne sürdü.

Gazetenin haberine göre Gazze operasyonunda görev alan bir subayın İbranice üzerinde ‘Durum tespiti’ yazılı olarak tutuğu günlükte ‘Kaçanlara da ateş edilecek’ emrinin yazılı olduğu iddia edildi. Haberde, İsrail askerlerinin Gazze’deki bazı evleri barınak olarak kullanıldığı ve teğmenin söz konusu günlüğü bu nedenle orada bulunduğu belirtiliyor.

‘’KAÇANLARA DA ATEŞ EDİLECEK’’

Gazze saldırısında yer almayan İsrail’li bir subaya göre ise bu notlar, düşük rütbeli subaylara brifing vermek amacıyla tutulmuş olabilir. Yedek subayın bazı yedek askerlerden öğrendiğine göre "ayrım yapma", öldürmek için ateş etme emri anlamına geliyor; "şüpheli prosedürü" emri ise tam tersi, önce havaya, sonra bacaklara ateş edilmesi anlamına geliyor. "Rutin Operasyon" başlığıyla birlikte yer alıyor. "Çatışma Talimatları"nın altında şunlar yazılı: "Kaçanlara da ateş edilecek. Kadınlara ve çocuklara değil’’Belgenin son bölümü "Rutin operasyon"da ise nöbetçinin görevleri, birliğin teçhizatıyla ilgili sorumluluklar gibi notların yanı sıra, "evlerin içine edilmesi" anlamına gelebilecek bir alt başlık da bulunuyor. Haberde, "israil askerleri tarafından ele geçirilen evlerin özellikle pislik içinde bırakıldığı’’ görülüyor deniliyor.



Kategori : GÜNCEL