İngiliz muhalefeti seçimlerde iddialı

  • Ana Sayfa
  • İngiliz muhalefeti seçimlerde iddialı
İngiliz muhalefeti seçimlerde iddialı
Birleşik Krallık'ta ana muhalefetteki Muhafazakar Parti'nin lideri David Cameron, ülkesinin 2010'da değişime ve yeni bir liderliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.Abone ol

Kesin tarihi henüz belli olmasa da Birleşik Krallık'ta bu yılın ilk yarısının, seçim kampanyaları ve yaz aylarından önce yapılması beklenen genel seçimlerle geçmesi bekleniyor. Bu çerçevede siyasi parti liderleri seçim mesajlarını vermeye başladı.

İktidardaki İşçi Partisi'nin Başkan yerel seo nasıl yapılır ı ve Başbakanı Gordon Brown'un rakibi olarak görülen David Cameron bugün yaptığı bir konuşmada, ''Bu zor zamanları zayıf bir Başbakan ve bölünmüş bir hükümetle atlatamayız. Bir 5 yılı daha Gordon Brown'la geçiremeyiz'' dedi.

''Bu yılı değişim yılı yapalım'' diyen Cameron, bu değişimin iki şekilde sağlanabileceğini belirterek bunları, istekliliği desteklemek ve sorumluluğu ödüllendirmek olarak sıraladı.

Cameron, ''mevcut sorumsuz ekonomik politikalarla'' devam edilemeyeceğini savunarak, İşçi Partisini ülkeyi ekonomik durgunluktan çıkaramamakla, işsizlik oranını ve vergileri artırmakla eleştirdi.

Başbakan Gordon Brown da yeni yıl mesajında, seçimlere yönelik doğrudan ifadeler kullanmasa da seçim kampanyaları döneminde tartışılacak konularla ilgili ipucu vermişti. Brown Hükümetinin 2010 yılındaki önceliklerinin ekonomik iyileşme, kamu hizmetlerini yenileme, siyaseti yoluna koyma ve terörle mücadele olduğunu söylemişti.

Seçim kampanyaları döneminde özellikle, ekonomik kriz ve iyileşme, Afganistan'daki İngiliz askerlerinin durumu, ülkedeki sağlık ve eğitim sistemleri gibi konuların gündeme gelmesi ve tartışılması bekleniyor.

Birleşik Krallık'ta seçim döneminin üç büyük siyasi partinin liderinin, ABD'deki gibi televizyon kanallarında yayımlanacak tartışma programlarına katılmasıyla da renkli geçmesi öngörülüyor.



Kategori : DÜNYA