KCK operasyonlarına meşaleli tepki

  • Ana Sayfa
  • KCK operasyonlarına meşaleli tepki
KCK operasyonlarına meşaleli tepki
Diyarbakır'da, BDP'nin merkez Kayapınar ilçe teşkilatı, 23 kişinin tutuklandığı KCK/TM operasyonu protesto etmek için meşalali yürüyüş düzenledi.Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi Diyarbakır Kayapınar ilçe teşkilatı tarafından 7'si belediye başkanı 23 kişinin tutuklandığı PKK'nın gizli yapılanması Kürdistan Halklar Top komşu ülke reklam luluğu Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik operasyonu meşaleli yürüyüşle protesto etti. Huzurevleri Dr.Sıtkı Göral Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 400 kişi, ellerinde meşalalerle yaklaşık 1 kilo metre yürüdü. Terör örgütü PKK lehine sloganlar atan grup cami Çeşmesi Mevkii'ne gelerek bir basın açıklaması yaptı.

BDP Kayapınar İlçe Başkanı Salih Doğan, “AKP hükümeti, bütün gücünü kullanarak polis devleti yaratarak Kürt açılımını polis devleti açılımına dönüşmüştür. En son olarak kapatılan DTP'nin seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları ve siyasetçilerinin BDP'ye geçişlerinden bir gün sonra aynı inkar ve yok etme zihniyetini sergilemiş. Halkın iradesini hiçe sayan operasyonlarla seçilmişler, şahsında tüm Kürtlere dün Halepçe, bugün kelepçeyle iradesini tanımlayacağını AKP'nin tasfiyeden başka bir projesinin olmadığını deklare etmiştir” dedi.

Açıklamanın ardından grup, ellerindeki meşaleleri bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı.



Kategori : POLİTİKA