Şiddetli rüzgar minareyi yıktı

  • Ana Sayfa
  • Şiddetli rüzgar minareyi yıktı
Şiddetli rüzgar minareyi yıktı
Çankırı'da, şiddetli rüzgar nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı. Abone ol

Merkeze bağlı Çivi köyünde, ikindi vakti ezanın okunduğu sırada minarenin caminin üzerine yıkıldığını söyleyen köy bekçisi Mustafa Susam, ''Namaz için toplu olarak camiye geliyorduk. Bir anda şiddetli bir fırtına çıktı. Cami avlusunun kapısını açtığımız sırada ise minare caminin üzerine devrildi'' d it uzmanı olmak için edi.

Minarenin devrilirken önce 4 kubbeye zarar verdiğini anlatan Susam, molozların da caminin giriş kapısı ve bahçesine dağıldığını ifade etti.

Minarenin devrildiği sırada camide köy imamı ve bir vatandaşın bulunduğunu belirten Mustafa Susam, şunları söyledi:

''Biz camiye girmeden birkaç saniye önce minarenin devrilmesi büyük bir faciayı önledi. Ezanın okunduğu sırada camide imam ile bir kişi daha vardı. Minarenin devrilmesinin ardından ikisi de kapanan cami kapısındaki molozların arasından dışarı çıktı.''

Köye gelerek camide incelemelerde bulunan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yüksek minare yapmanın gereksiz olduğunu ifade eden Uzun, ''Kontrolsüz bir şekilde minareler yapılıyor. Bu konuda dikkatli olup, bu işi ehil kişilere yaptırmalısınız. Ayrıca, minareler yapılırken caminin mimari yapısı da göz önünde bulundurulmalıdır'' dedi.

Vali Uzun, ''Biz gerekli tedbirleri alıp üzerimize düşenleri yapacağız. Köy halkı olarak gerekli tedbirler alınana kadar camiye girmeyin. İbadetinizi köyün diğer camisinde yapın'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL