Lodos koca çatıyı 300 km. uçurdu!

  • Ana Sayfa
  • Lodos koca çatıyı 300 km. uçurdu!
Lodos koca çatıyı 300 km. uçurdu!
Bursa'da saatteki hızı 64 kilometreyi bulan lodos, yine çatı uçurdu.Abone ol

Şiddetli rüzgârın etkisiyle yaklaşık 300 metre uçun çatı, 7 katlı binanın en üst katına çarptıktan sonra caddeye düştü. Elektrik direklerini ve reklam panolarını deviren dev çatı, park halindeki araçlara da zarar verdi. Düşme sırasında cadde üzerinde yaya olmaması ise muhtemel bir faciayı önledi.

Kentte bir kaç gündür etkili olan şiddetli lodos, merkez Osmangazi ilçesi Kanalbo amazon ads yu Mahallesi Kabak Sokak'ta Ömer Yalçın'a ait 2 katlı evin çatısını uçurdu. Havada bir uçak gibi uçarak 8 bina geçen dev çatı, bir sokak ötede 10. Demir Sokak üzerindeki 7 katlı binanın en üst katına çarptı. Şiddetli bir gürültüyle Kanalboyu Caddesi üzerine düşen çatı, elektrik direğini ve reklam panolarını devirdi. Park halindeki Necati Gencal'a ait 16 CP 180 plakalı otomobile de hasar veren çatı, caddeyi bir süre trafiğe kapattı.

Maddi hasara yol açan çatının düştüğü esnada yolda yaya bulunmaması ise büyük bir faciayı önledi. Dev çatı, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kepçeyle cadde üzerinden çekilerek, oksijen kaynağı ile parçalandı. Devrilen elektrik direği de oksijen kaynağı ile kesildi.

"300 METRE UÇTU"

Görgü tanıkları, dev çatının yaklaşık 300 metre havada uçtuktan sonra binaya çarparak aşağı düştüğünü anlattı. Çatının binaya çarpmaması halinde daha uzağa gidebileceğini ve faciaya yol açabileceğini belirten vatandaşlar, çatının düştüğü yerde insan olmamasını ise büyük bir şans olarak nitelendirdi.

Bu arada, meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiye göre, saatteki hızı 64 kilometreye ulaşan lodos, yarın öğlene kadar etkisini gösterecek. Lodos, yarın öğlenden sonra ise yerini şiddetli yağmura bırakacak. Lodosun etkisiyle hava sıcaklığının yükseldiği kentte, Pazartesi gününden itibaren ise kar yağışı bekleniyor.




Kategori : GÜNCEL