Malzeme almayınca ameliyat yapmadı

  • Ana Sayfa
  • Malzeme almayınca ameliyat yapmadı
Malzeme almayınca ameliyat yapmadı
Denizli Devlet Hastanesi'nde bir beyin cerrahı, yapması gereken bir ameliyatta piyasadaki en pahalı malzemeyi kullanmak isteyince hakkında soruşturma açıldı.Abone ol

Hastanedeki üç beyin cerrahından birisi olan Opr. Dr. Sevim Öndü, gerekli protez ortez malzemesi kendi istediği markadan olmayınca, hastası Fatma Yeşilkünar' multi language seo ı ameliyat etmedi. Bunun üzerine hasta, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Opr. Dr. Öndü hakkında ise hastane yönetimi tarafından soruşturma açıldı.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Canural, aynı işi görecek üç ayrı fiyatta malzeme olduğunu belirterek, "Bu beyin cerrahı, en pahalısını tercih ediyor. Bu malzemelerin biri 7 bin 500, diğeri 7 bin 300, doktorumuzun tercih ettiği ise 10 bin 600 liraya mal oluyor. Diğer beyin cerrahi doktorlarımızla toplantı yaptım. Kendileri, diğer malzemelerin kullanılmasının hastanın sağlığı açısından hiçbir problem olmayacağını söyledi." dedi. Malzemelerin milletin parasıyla alındığını vurgulayan Başhekim Canural, "Neden milletin parasıyla pahalı malzeme kullanılıyor? Kendisi savunmasında, 'Benim malzemem kaliteliydi.' diyor. Oysa sevk edilen üniversitedeki doktorlar, hastayı başka bir yöntemle ameliyat etti ve daha ekonomik oldu. Arada 5- 6 bin lira fark var." şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL