Başarı için özürlü mü olmak lazım?

  • Ana Sayfa
  • Başarı için özürlü mü olmak lazım?
Başarı için özürlü mü olmak lazım?
Türkiye'de son yıllarda lisanslı özürlü sporcuların sayısında inanılmaz bir artış oldu. Ve ardından uluslararası başarı böyle geldi...Abone ol


H.Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER

ANKARA- Türkiye'de son yıllarda lisanslı özürlü sporcuların sayısında inanılmaz bir artış oldu. 2003 yılından 2009'a yüzde 800'lük bir artış gösteren özürlü sporcular uluslarası müsabakalarda madalyaya doymuyor.

2003 yılında 2500 olan lisanslı özürlü sporcu sayısı bu yıl sonu itibarıyla 21006'ya ulaştı. Yüzde 800 'lük artış gösteren bu sayıyla özürlü sporcularımız pek çok uluslararası başarılara da imza atıyor.

"BİZE İMKAN VERİN İMKANSIZI İSTEYİN"

Özürlü sporcuların uluslararsı alanda gösterdiği bu başarıyı, görme özürlü milletvekili Lokman Ayva İNTERNETHABER'e şöyle açıkladı:

"Bize imkan verin imkansızı isteyin. Ben hep diyorum, eğer bir k google ads ayarları onuda çıkmaza girdiysek, başarısızlığımız kronik hale gelmişse, özürlülerin yöntemlerini kullanmak lazım. Bizim arkadaşlarımıza Hükümetimiz spor alanında, bir malzeme, ulaşım, konaklama ve yeme-içme konularda bir takım imkanlar sağladı. Bizimkiler de abarttı. Özürlülerin spor alanında büyük gelişmeler oldu. Spor bir şeyleri yapabilmenin adı oldu. Kendimizi ifade etmenin adı oldu. Ayrıca uluslararası başarılarımız konusunda da mütevazı değilim. Uluslararası spor müsabakalarında rekor özürlülerde. Dünya, olimpiyat Avrupa şampiyonluklarımız derecelerimiz var.

Kimseye, "başarılı olmak istiyorsanız özürlü olun" demiyorum. Ama şunu diyorum sahip olduklarınızın ve size sunulanların hakkını verin. Fenerbahçe'liyim ama Fener'in şampiyon olması benim için hiç önemli değil. Uluslararası bir başarı olmadığı sürece kendi kendimizi kandırırız. Fener bir kere Avrupa Şampiyonu olsun, 10 sene Türkiye şampiyonu olmasın.

"İLK DEFA DÜNYA KUPASINA KATILACAĞIZ"

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar ise "Türkiye'nin spor konusunda gönlünden geçen hemen hemen her başarıyı gerçekleştiriyoruz" dedi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Gülpınar " Türkiye olarak futbolda dünya kupasına katılamadık Fakat bizim sporcularımız basketbolda Avrupa 2.liği kazandılar. Bu dünya kupasına katılmaya hak kazandığımız anlamına geliyor. Türkiye ilk defa bir dünya kupasına katılacak. 2010'da İngiltere'de basketbol takımımız dünya kupası için yarışacak. Bu çok büyük bir başarıdır."

TÜRKİYE'Yİ OLİMPİYATLARDA TEMSİL EDECEĞİZ

Başarılarının bununla da sınırlı kalmadığını ifade eden Gülpınar, "Türkiye şimdiye kadar takım bazında olimpiyatlara katılamamıştır. Fakat basketbol takımımız İngiltere'de ilk 5'e girerse olimpiyatlarda takım bazında Türkiye'yi temsil eden ilk spor federasyonu olacağız. Ben takımımızda o gücü görüyorum" dedi.

Özürlü lisanslı sporcu sayısındaki artışın özür gruplarına göre dağılımı şöyle:

Bedensel engelli: 2720,
İşitme engelli: 6586,
Görme engelli: 2504
Zihinsel engelli: 8936

İŞTE BEDENSEL ENGELLİ SPORCULARIN 2009 YILI BAŞARI TABLOSU:

-Ampute Futbol Avrupa 2.liği

-Bilek Güreşi Dünya 2.liği

-Masa Tenisi Avrupa 2.liği

-Badminton Çift Erkekler Dünya 2.liği

-Okçuluk Bireysel Bayan Dünya Şampiyonluğu

-Bayan Takım Dünya 2.liği

-Erkek Takım Dünya 3.lüğü

-22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Dünya 5.liği

-Bayan Basketbol Takımı Avrupa 7.liği

-Büyük Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Avrupa 2.liği



Kategori : GÜNCEL