2010a girerken Türkiye endişeli

  • Ana Sayfa
  • 2010a girerken Türkiye endişeli
2010a girerken Türkiye endişeli
'Baba' ile Deniz Baykal cenazede buluştu. Süleyman Demirel, vatandaşın 2010'a endişeyle girdiğini belirtti ve...Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Murat Karayalçın'ın 97 yaşında vefat eden annesi Fevziye Karayalçın'ın cenaze törenine katılan Baykal, suikast ve darbe iddiaları ile ilgili gözaltına alınana 8 askerle ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Baykal, daha sonra arabasına binerken bazı gazetec yerel seo çalışması ilerle ayaküstü yaptığı kısa sohbet sırasında, konuyu anımsatmaları üzerine ise önceki gün Merkez Yönetim Kurulu'nda konu ile ilgili olarak yaptığı 'Biz, 'Askerle ilgili suikast ve darbe iddiaları doğru değilse bu durum vahimdir. Eğer bu iddialar doğru ise bu bir depremdir' demiştik.

Aynı noktadayız ve gelişmeleri dikkatle takip etmeye devam ediyoruz' değerlendirmesini tekrarlamakla yetindi.

2010'a girerken Türkiye endişeli

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dünyanın 2010 yılına iyimserlikle girdiğini belirtti ve 'Türkiye'de ise korku, kaygı, endişe ve huzursuzluk var. 2010 yılına girerken, en önemli meselenin ülkenin huzursuzluğu olduğunu, bunu hak etmediğini ve Türkiye'nin yönetilemediğini ifade ediyorum. 'Hak etmemiştir, ama bu huzursuzluk Türkiye'nin kaderidir' diyemeyiz. 2010 yılının en önemli meselesi huzur olacaktır' dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Oruç Reis Firkateyni'ndeki mesajının düşündürücü olduğuna dikkat çeken Demirel, 'yargının siyasallaştırılması' tartışmalarına değindi. Devletin yıpratılmaması gerektiğini bildiren Demirel, 'Devlet baş gibidir, hükümetler şapka gibidir, şapka eskir ve değişir. Devletsizlik, fetret ve kargaşadır. Demokratik devleti güçlü tutalım. Devleti arar hale gelmeyelim' diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA