Sağlık turizminde SPA&WELLNES kursu

  • Ana Sayfa
  • Sağlık turizminde SPA&WELLNES kursu
Sağlık turizminde SPA&WELLNES kursu
“Sağlık Turizminde SPA&Wellness Kursu” konu ve konuşmacılarıyla sektöre ivme kazandıracak!Abone ol

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı ile Türk Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Derneği, Ulusal Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Kongresi’nin 8.sini 7-11 Nisan 2010 tarihlerinde Altınyunus Turistik Tesisleri, Çeşme’de gerçekleştirilecek.

Kongre kapsamında ayrıca, Türk Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Derneği Başkanı ve aynı zamanda kongre ve kurs başkanı Prof. Dr. M. Zeki Karagülle yönetiminde “Sağlık Turizmi’nde Spa&Welness Kursu” da verilecek.

Prof. Dr. Zeki Karagülle, kongre ve kursa ilişkin şu bilgileri veriyor;
“Termal/Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji/Hidroklimatoloji alanında ulusal düzeyde düzenlediğimiz bu kongremizde de en başta termal tıp alanındaki hem ülkemiz hem de dünyadaki bilimsel gelişmeler ve a mikro beton uygulama raştırmalar ele alınıp tartışılacaktır. Kaplıca, talasso ve spa-wellness uygulama ve kürlerinin hastalıkların tedavisinde olduğu kadar önlenmesi ve sağlığın geliştirilmesindeki rol ve olanaklarının belirginleştiği, buna bağlı sağlık turizmi olgusunun hızla gündeme oturduğu dinamik bir süreçte gerçekleştireceğimiz bu bilimsel aktiviteyi "Sağlık Turizminde SPA&Wellness Kursu" ile zenginleştirmeyi planladık.

VIII. Ulusal Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Kongresi programı, serbest bildiriler ve çağrılı konuşmacıların konferanslarından oluşacaktır. Serbest bildiriler bölümünde termal/kaplıca tıbbı alanında yapılmış bilimsel çalışmalar, kaplıca tedavileri, balneoterapi ve klimaterapi'nin etkinliği ve etkileri üzerine gerçekleştirilen araştırmalar sunulacaktır. Çağrılan konuşmacılar ise uzman alan ve konularında uzman olup, güncel bilimsel bilgileri katılımcılarla paylaşacaklardır. Ayrıca, kaplıca ve spalarda uygulanan başta hidroklimatolojik olmak üzere diğer tedavi yöntemlerinin yalnızca tedavide değil, aynı zamanda prevensiyon ve özellikle de tıbbi wellness için sundukları olanaklar işlenecektir.

Ülkemiz ve dünyada kaplıca ve termaller yanında diğer doğal ve geleneksel tedavi ve uygulamalarının ağırlıkta olduğu wellness turizmi sağlık turizminin yeni gelişen yüzü olarak karşımıza çıkıyor. Wellness kavramıyla bütünleşen SPA'ların sayıları hızla artarken, kalite ve eğitimli personel sıkıntıları yaşanıyor. Bu nedenlerle kongre ile birlikte düzenleyeceğimiz bir günlük " Sağlık Turizminde SPA&Wellness Kursu" ile SPA ve wellness üzerine artan temel bilgilenme taleplerini karşılamayı ve Türkiye sağlık turizminin bu alanındaki çalışanlarını eğitim ve beceri düzeylerini yükseltmeyi amaçlıyoruz.

VIII. Ulusal Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Kongresi ve "Sağlık Turizminde SPA&Wellness Kursu"nun alanın uzmanı olan doktorlar (hidroklimatolog ve balneologlar) için olduğu kadar konuya ilgi duyan veya kaplıca, SPA ve termal tedavi tesislerinde çalışan her branştan ve pratisyen hekimlerin ve fizyoterapist, hidroterapist, diyetisyen, güzellik uzmanı, estetisyen, masör ve spor eğiticileri vb diğer sağlık profesyonelleri için de yararlı ve bilgilendirici olacaktır. Ayrıca, bu tesislerdeki yöneticiler ve işletmecilerin, bu alanlarda yatırım yapmak isteyenlerin ve bu sektörü destekleyen ürün ve ekipman şirket yöneticilerinin de kurs ve kongremizde samimi bir görüş alışverişi ortamında aradıkları ve gereksindikleri bilgileri bulacaklarına inanıyoruz. Sizleri hem kursumuz hem de kongremize katılmaya davet ediyor, katkı ve desteklerinizle başarılı bir kongre gerçekleştirmeyi diliyoruz”



Kategori : EKONOMİ