Bulgar çocuklara Türk ismi modası

  • Ana Sayfa
  • Bulgar çocuklara Türk ismi modası
Bulgar çocuklara Türk ismi modası
Geçmişte bırakın Türkçe ismi, konuşmanın bile yasaklandığı Bulgaristan'da doğan çocuklara artık Türk isim veriliyor...Abone ol

1980'li yılların Todor Jivkov döneminde bırakın Türkçe isim vermeyi gündelik hayatta Türkçe konuşmanın bile yasaklandığı, direnenlerin Belene'deki esir kamplarına sürgüne yollandığı Bulgaristan'da şimdi Türkçe isim modası rüzgarı esiyor.

Bulgaristan'da geçen yaz döne miami seo minde çeşitli özel TV kanallarında gösterilmeye başlanan ve büyük ilgi gören Türk dizileri, ülkedeki isim geleneğini de değiştirmeye başladı.

TÜRK DİZİLERİ ROL OYNADI

Bulgaristan–Yunanistan sınırına yakın olan ve Pomak azınlığın ağırlıklı olarak yaşadığı Smolyan kenti doğum hastanesinin halkla ilişkiler sorumlusu Anita Çolakova, devlet haber ajansı BTA'ya yaptığı açıklamada, özelikle son bir yıl içinde hastanede yeni doğan bebeklerin çoğuna Türk dizilerindeki ünlü karakterlerin isimlerinin verildiğini bildirdi.

TÜRK İSİMLERİ MODA OLDU

Çolakova, Türk dizilerinden bilinen Orhan, İnci, Ege, Onur, Berk, Atilla, Nuri, Kenan, Defne, Eliz gibi isimlere hastanenin doğum kütüğünde sıklıkla rastladıklarını belirterek, "Türk isimleri adeta moda haline geldi" diye konuştu.

İVANLAR-MARİALAR AZALDI!

Çolakova, 2009 yılı öncesi dönemde hastane kayıtlarında İvan, Maria, Georgi ve Nikola gibi tipik Bulgar isimlerinin çoğunlukta olduğunu ifade ederek , "Ancak artık bu isimlerin sayısı giderek azalıyor" dedi.

Bulgaristan'da özel televizyon kanallarında aralarında "Gümüş", "Dudaktan Kalbe" ve "Yabancı Damat"ın da bulunduğu 10'a yakın Türk dizisi gösteriliyor.



Kategori : DÜNYA