Mısırın Gazze inadı kırıldı

  • Ana Sayfa
  • Mısırın Gazze inadı kırıldı
Mısırın Gazze inadı kırıldı
Gazze Özgürlük Yürüyüşü katılımcılarının Mısır'ın çeşitli bölgelerinde 3 gün aralıksız süren protestoları sonuç verdi. Abone ol

Mısır Hükümeti nihayet 100 kişilik uluslararası ekibin Gazze'ye girişine izin verdi. Türkiye delegasyonundan 2 kişi Gazze'ye girecek grup arasında.

Gazze Özgürlük Yürüyüşü için 42 ülkeden yaklaşık bin 300 kişi kaydını yaptırmıştı. Mısır Dışişleri Bakanlığı, aktivistlerin Mısır biletlerini almalarından çok uzun bir süre sonra, Gazze'nin içinde bulunduğu 'hassas durum' nedeniyle 31 Aralık'ta gerçekleştirilmesi planlanan büyük eyleme izin verilemeyeceğini ve bu nedenle Refah sınır kapısının north california seo kapalı tutulacağını bildirmişti.

Mısır Hükümeti, Mısır sınırları dahilinde hiçbir eylemin düzenlenmesine izin vermediklerini bildirmişti. Hatta 6 kişinin herhangi bir amaçla bir araya gelmesini 'gayrimeşru' ilan etmişti.

MISIR'DA 3 GÜNDÜR DEVAM EDEN EYLEMLER
Eylemciler, Refah sınır kapısının açılması için 27 Aralık'tan bu yana eylemler düzenledi. Aktivistler, turistlerin uğrak bölgelerinden biri olan piramitlerin önünde büyük bir Filistin bayrağı açtı. 200 kişilik Fransa ekibi Mısır'daki Fransa Büyükelçiliği'nin önünde kamp kurdu. Diğer ülkelerin katılımcılarının da desteklediği Fransa ekibi, kendilerini Gazze'ye götürecek olan otobüsler gelene kadar, eylemlerine devam edeceklerini bildirdi. Fransa koordinatörü Olivia Zemar "Evet, burası geceyi geçirmek için pek konforlu bir yer değil, fakat şu haliyle bile buranın Gazze'den daha konforlu olduğu kesin." açıklamasında bulundu.

Aktivistler, Birleşmiş Milletler temsilcileriyle görüşerek onlardan Refah'ın açtırılması konusunda Mısır Hükümeti'ne baskı yapmalarını ve Gazze'ye götürülmesi planlanan insani yardımın da sınırdan geçirilmesine yardımcı olmalarını talep etti. Az sayıda bir grubun geceyi BM binasının önünde kamp kurarak geçirme teşebbüsü üzerine polis 4 kişiyi göz altına aldı.
3 gün boyunca devam eden çabalar sonucunda bin 300 kişinin tamamının Gazze'ye alınmasının mümkün olmadığı, fakat her ülkeden birkaç temsilcinin yer aldığı 100 kişilik bir ekibin Gazze'ye girmesine izin verildiği kaydedildi. Bu 100 kişilik ekip, daha önce planlandığı gibi 31 Aralık tarihinde Gazze'nin güneyindeki Ezbet Abd Rabbo bölgesinde özgürlük yürüyüşüne başlayacak. 50 bin Gazzeli'nin katılımının beklendiği 5 km'lik yürüyüş, İsrail sınırındaki Erez kapısı yakınlarında noktalanacak. Bu yürüyüşle eylemciler uluslararası kamuoyunun dikkatini hala devam etmekte olan Gazze ablukasına çekmeyi amaçlıyor.



Kategori : DÜNYA