DTPlilerin korkutan sessizliği

DTPlilerin korkutan sessizliği
Kapatılan DTP'nin Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, ''Mahkemeye gideceğiz, ama ifade vermeyeceğiz'' dedi. Abone ol

Polis kapıya kadar gidip bulamadı! Mahkemenin gördüğünüz yerde tutuklayın talimatı henüz polise ulaşmadı; ancak yasaklı DTP'liler bir kaç açıklamanın dışında yorum yapmadı. Asıl endişe ise KGC operasyonuyla gerilen bölge de çıkabilecek olası google reklamı nasıl verilir olaylar!

Ahmet Türk'ün ardından bir açıklama da akşam saatlerinde kapatılan DTP'nin Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk oldu.Diyarbakır dönüşü, Esenboğa Havaalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuğluk, ''Ankara'ya ifade vermek için mi geldiniz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Ben buraya ifade vermek için gelmedim. Partimizin kararı var, o karara uyacağız, ifade vermeyeceğiz. Her şeyin doğru anlaşılmasını istiyoruz. Mahkemelere karşı bir tavrımız yok. Mahkemelere karşı bir tavır almış değiliz, uygulamamaya karşı bir tavrımız var. Bu tavrımız devam ediyor. Sonuçta, bütün milletvekilleri hangi hukuka sahipse, DTP milletvekilleri de o hukuka sahip. DTP'li milletvekillerine de bu hukukun uygulanması gerekir. Ayrımcılığa karşı bir tutumumuz vardı, bu tutum devam ediyor.''

Tuğluk, ''polis zoruyla ifade vermeye götürülmeleri durumunda tavırlarının ne olacağına'' ilişkin bir sorusu üzerine, ''Elbette mahkemeye gideceğiz, ama ifade vermeyeceğiz. Bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu, hukuka aykırı olduğunu ifade edip ifade vermeyeceğiz'' dedi.




Kategori : POLİTİKA