Konyanın konuğu ABD büyükelçisi

  • Ana Sayfa
  • Konyanın konuğu ABD büyükelçisi
Konyanın konuğu ABD büyükelçisi
Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Jeffrey, Konya'yı ziyaret etti. Abone ol

ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı ziyaret etti.

Akyürek, Jeffrey'in ziyareti sırasında, Konya'nın sadece turizmle değil, eğitim, sağlık, sanayi ve tarımla anılan, başarılı şehircilik uygulamaları olan bir şehir olduğunu belirtti.

Konya'yı AB sürecinde her yönden dünya rekabeti montana seo ne hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Akyürek, kentte sürekli bir gelişim ve değişim bulunduğunu kaydetti.

Jeffrey de, bu gelişimi şehre girer girmez fark ettiğini söyledi. ABD ile ilişkilerde koordinasyonu sağlamak üzere burada bir temsilci görevlendirdiklerini ifade eden Jeffrey, Konya ile iktisadi ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini bildirdi.

Ziyaretin sonunda Akyürek, Jeffry'e ebru tablo ve Mesnevi hediye etti. Jeffrey, bu ziyaretin ardından SÜ Dilek Sabancı Konservatuvarına gitti.

Burada Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan tarafından karşılanan Jeffrey'e üniversite hakkında bilgi verildi.

Rektör Okudan, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Jeffrey'e çini tabak ve tablo hediye etti.

Jeffrey de, Okudan'a ABD'yi anlatan bir kitap verdi. Daha sonra Jeffrey, konservatuvar öğrencileri tarafından sunulan fasıl dinletisine katıldı. İcra edilen müziği çok beğendiğini belirten Jeffrey, öğrencileri tek tek tebrik etti.

Jeffrey, gazetecilere, zaman zaman Anadolu'nun birçok yerini ziyaret ettiğini, bu yerler arasında Konya'nın ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi.

Kültür açısından Konya'nın çok zengin bir kent olduğunu ifade eden Jeffrey, "Selçuk Üniversitesi, Türkiye'deki en büyük üniversitelerden biri. Biz ABD olarak üniversiteyle işbirliği içindeyiz. Bu işbirliği devam edecektir" dedi.

Jeffrey, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra üniversiteden ayrıldı.



Kategori : GÜNCEL