STKda bilgisayarlar temizlendi mi?

  • Ana Sayfa
  • STKda bilgisayarlar temizlendi mi?
STKda bilgisayarlar temizlendi mi?
Topçu Albay Erkan Yılmaz B. ile Binbaşı İbrahim G.'nin bilgisayarlarının temizlendiği idda edildi. Abone ol

Topçu Albay Erkan Yılmaz B. ile Binbaşı İbrahim G.'nin görev yaptıkları Ankara Seferberlik Bölge Komutan-lığı'ndaki bilgisayarlarındaki delillerin savcı Mustafa Bilgili'nin incelemesinden önce silindiği ileri sürüldü. Bilgisayarlarda imha temizlik programı kalıntıları bulunduğu iddia ediliyor.

Zaman'dan Sedat Güneç'in miami seo haberine göre Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı takip ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Topçu Albay Erkan Yılmaz B. ile Binbaşı İbrahim G.'nin görev yaptıkları Ankara Seferberlik Bölge Komutanlığı'ndaki çalışma ofislerinde savcı aramasından önce temizlik yapıldığı öne sürüldü. İki subayın Çukurambar'da polis tarafından gözaltına alınmasının ardından delil bırakmamak için bilgisayarların harddisklerinin veri silme yazılımları ile imha edildiği iddia ediliyor. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin Özel Kuvvetler'e bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda yaptığı aramada 'delillerin karartıldığı' şüphesi meydana getiren önemli bir gelişme yaşandı.

Polisin içeri sokulmadığı Seferberlik Tetkik Kurulu'nda arama yapan Savcı Bilgili'nin, gözaltına alınan subayların bilgisayarlarını tek tek incelediği bildirildi. Albay Erkan Yılmaz B. ile Binbaşı İbrahim G.'nin bilgisayarlarında imha temizlik programı kalıntıları bulunduğu bildirildi. Temizlik yazılımları ile harddisklerdeki verilerin geri çağırılamayacak şekilde imha edilmiş olma ihtimali gündeme geldi. İlk etapta 5 cumhuriyet savcısının katıldığı aramalarda ise masalarda sadece 'vize kağıtları', 'araç görev emirleri' ve 'benzin faturaları' gibi suç teşkil etmeyen belgeler bulundu



Kategori : GÜNCEL