Polis gördüğü yerde zorla götürecek

  • Ana Sayfa
  • Polis gördüğü yerde zorla götürecek
Polis gördüğü yerde zorla götürecek
İfade krizi devam edecek. Mahkeme ifadeye gitmeyen Türk, Tuğluk ve Demirtaş hakkında kararı verdiAbone ol

Eski DTP'li vekiller hakkında açılan davalara ilişkin zorla ifadeye götürülme kararını bugün uygulamaya koymak isteyen polis BDP Genel Merkezi'ne geldi. Milletvekilleri bulunamadı. Mahkeme Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile Selahattin Demirtaş'ın görüldükleri yerde zorla ifade vermeye götürülmesi kararı verdi.

Bugün Emine Ayna, Selahattin Demirtaş ve Ahmet Türk'ün duruşması vardı. Ancak zorla götürülecek vekillerin hiçbiri binada değildi. Polisler Türk, Ayna ve Demirtaş hakkında verilen "Zorla mahkemeye getirilme" kararını, parti avukatları Nuri Özmen, Mahmut Tanzin ve parti yöneticilerine tebliğ etti.

9 polis 15 dakika sonra BDP Genel Merkezi'nden ayrıldılar!

BDP'DE İKİ AVRUPALI PARLAMENTER

Polisin BDP Genel Merkez seo hack ine geldiği saatlerde binada konuya ilişkin gelişmeleri takip etmek için Ankara'ya gelen Avrupa Parlamentosu Üyesi Birleşik Sol Yeşiller Gurubu'ndan Soren Sondergaard ve Rui Tavorez da vardı. Sondergaard ve Tavorez'in BDP'lilerin duruşmasına katılmaları bekleniyor.

İFADE VERMEYECEKLER

Kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı eski milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile eski DTP’li milletvekilleri Emine Ayna, Sebahat Tuncel ve Selahattin Demirtaş ifade vermeye gitmeyeceklerini açıklamışlardı.

ZORLA GETİRME KARARI ÇIKTI

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan eski DTP milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile Selahattin Demirtaş'ın görüldükleri yerde günsüz olarak zorla getirilmesine karar verdi. Şimdi Türk, Tuğluk ve Demirtaş'ın ifadesinin alınabilmesi için görüldüğü yerde yakalanarak getirilmesi amacıyla Cumhuriyet Savcılığı'na müzekkere yazılacak. Ardından Savcılık emniyete bildirecek. Bundan sonra polis hakkında karar verilen üç ismi de gidip bulundukları yerden alıp ifadeye götürecek. Yazışmaların ne kadar süreceği bilinmiyor.

DEMİRTAŞ'TAN MECLİS'E ÇAĞRI

Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, mahkemeye ifade verme konusunda önceki tavırlarının devam ettiğini söyledi. Mahkemelerin yargı yetkisine karşı olmadıklarını anlatan Demirtaş, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti. Demirtaş, şöyle konuştu:
''Mahkemeye veya kanunlara kafa tuttuğumuz şeklindeki tespitler de son derece yanlış tespitlerdir. Biz eşitsizlik ve ayrımcılığa karşı duruyoruz. Yolsuzluktan, hırsızlıktan yargılanan vekillere dokunulmayacak, ama siyasi görüşleri ve yaptıkları konuşmalar nedeniyle milletvekilleri zorla mahkemeye götürülecekse, bunu kabul etmek mümkün olmaz. Meclis bu işe çözüm olmadıkça biz kendi kararımızla mahkemeye gitmeyeceğiz.''

TÜRK EVDE BEKLİYOR

Polis kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı eski Genel Başkanı Ahmet evinde bekledi. Bir basın mensubunun Ahmet Türk'ün oturduğu dairenin ziline basması üzerine Ahmet Türk, basın mensuplarına oturduğu dairenin diyafonundan kısa bir açıklama yaptı. Türk, "Benim evimin kapısının önünde durmanın bir anlamı yok ki ayıptır. Bir haber için bir insan bu kadar rahatsız edilir mi? Yakışır mı size bunu mesele yapmak" dedi. Türk, ifade verip vermeyeceğine ilişkin soruları ise yanıtsız bırakarak, diyafonu kapattı.

TÜRK VE AYNA BDP'DE

Türk ve Emine Ayna mahkemenin görüldükleri yerde zorla getirilme kararından sonra arkadaşlarıyla durum değerlendirmesinde bulunmak için BDP Genel Merkezi'ne gitti.



Kategori : POLİTİKA