ETA İspanyayı yine çok korkuttu

  • Ana Sayfa
  • ETA İspanyayı yine çok korkuttu
ETA İspanyayı yine çok korkuttu
İspanya'nın üstleneceği AB dönem başkanlığında ETA örgütünün "gösterişli bir saldırı" yapabileceği uyarısında bulunuldu. Abone ol

İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba, 1 Ocak'tan itibaren İspanya'nın üstleneceği AB dönem başkanlığında ETA örgütünün "gösterişli bir saldırı" yapabileceği uyarısında bulundu.

Bask bölgesinde düzenlenen güve google üst sıralara çıkmak nlik konseyi toplantısından sonra basına bilgi veren Rubalcaba, ETA'nın son dönemlerde aldığı darbelerin ardından "zayıfladığını", kendisini göstermek için İspanya'nın AB dönem başkanlığı dönemini kullanabileceğini söyledi.

Rubalcaba, ETA'nın saldırı düzenleme dışında önemli bir kişiyi kaçırma olasılığının da bulunduğunu ifade etti.

Madrid ve Bask özerk yönetiminin terörle mücadele güvenlik uzmanlarının katıldığı toplantıda, kuzeydeki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve AB'nin terör örgütleri listesinde bulunan ETA'nın, 6 ay içinde yapabileceği bir saldırıya karşı önceden önlem alınması konusunda görüş alış verişinde bulunulduğu kaydedildi.

Öte yandan, ETA mahkumları bugün yayınladıkları bir bildiride, "cezaevlerindeki mücadelelerinde yeni bir dönemin başlayacağını" açıkladı.

"Bask bölgesinde güçlü bir demokrasi sürecinin açılmasına gereksinim duyulduğunu" iddia eden mahkumlar, İspanyol devletinin kendileri için yeni bir politika oluşturmasını ve bu bağlamda Bask bölgesindeki cezaevlerine nakil olmalarını istedi.



Kategori : DÜNYA