Şöförlere buzlanma uyarısı

Şöförlere buzlanma uyarısı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre İstanbul'u etkisi altına alan yağmur ve fırtına akşam saatlerinde etkisini kaybedecek. Abone ol

Ancak bu gece sabaha karşı hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte çiğ ve kırağı nedeniyle yollarda buzlanma oluşabilir.

İstanbul Büy seo usa ükşehir Belediyesi AKOM meteorolojik ihbardan sonra alarma geçerek birimlerini önemli noktalarda görevlendirdi. 14 ayrı noktada, çatı uçması tv anten iş yeri tabelaları devrildi. İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri ihbarlar doğrultusunda müdahale etti. Kartal-Yalova-Yalova-Kartal Deniz Otobüs seferleri iptal edildi. Şehir hatları vapur seferlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Saatteki hızı yer yer 95 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle bazı bölgelerde çatılar uçtu, iş yerlerinin tabelaları devrildi.

Bu gece sabaha karşı hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte çiğ ve kırağı nedeniyle yollarda buzlanma ihtimali var. İstanbul genelinde kurulu olan OYMGS'den (Otomatik Yol Meteoroloji Gözlem Sensorlerı) gelecek uyarılara göre yollarda tuzlanma ve solüsyon çalışması yapılacak. Sürücülerin öncelikle köprü ve viyadüklerde dikkatli olmaları, süratlerini azaltmaları gerekmekte.



Kategori : GÜNCEL