Şamil Tayyardan 2010 kehanetleri

  • Ana Sayfa
  • Şamil Tayyardan 2010 kehanetleri
Şamil Tayyardan 2010 kehanetleri
'AK Parti hakkında 2. kez kapatma davası açılırsa, Ergenekon soruşturması kızışır, çok sayıda general tutuklanır'... Abone ol

Sürecin başından beri en çok konuşan, en çok yazan gazeteci oldu. Hatta işi öyle takip etti ki ismi ‘Ergenokon gazetecisi’ne çıktı.

Zaman ilerledikçe ve ülke kutuplaştıkça bir kesimin sevgilisi, diğer kesimin düşmanı haline geldi. Yandaş diye etiketlendi, yargıyı etkilemekle suçlandı. Ancak tüm bunlar çalışmalarının devamına engel olmadı. Gazetedeki yazılarının yanı sıra Ergenekon üzerine kitaplar da kaleme aldı. Ve hakkında davalar açılmaya başlandı.

Star gazetesinin Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar’dan bahsediyoruz. Tayyar geçtiğimiz haftadan beri yine gündemde. Bu kez “Operasyon Ergenekon” adlı kitabından dolayı aldığı 1 yıl 8 aylık hapis cezası nedeniyle. Ancak ceza açıklanır açıklanmaz m nevada seo edyada ilginç bir şey oldu.

Birbirine ters, birbiriyle kavgalı gibi görünen isimler Tayyar hakkında verilen ceza ile ilgili ortak ses çıkardılar. Günlerdir farklı kesimlerin kalemleri olarak anılan yazarlar ona destek yazıları yazıyor, karara itiraz ediyor.

Akşam Gazetesi yazarı Nagehan Alçı da gündemdeki gazetecinin kapısını çaldı ve kendisi hakkında çıkan haberleri değerlendirmesini istedi. Şamil Tayyar'dan yine çarpıcı açıklamalar geldi.

- Size karşı Ergenekon ile ilgili açılan kaç dava var?

30-35 arası. Ergenekon davasının bu aşamaya gelmesinde benim ciddi bir rolüm olduğunu düşünenler var. Hatta birtakım çevreler soruşturmayı yürüten savcıları yönlendirdiğimi iddia ediyorlar. O nedenle hedef haline getirildim.

- Bir dönem Susurluk gazetecileri vardı, şimdi de Ergenekon gazetecileri var. Siz bunların başını çekiyorsunuz. Bunu bir avantaj mı yoksa bir dezavantaj olarak mı görüyorsunuz?

Toplumsal ilgi bakımından avantaj ama başıma gelen bu işler bakımından dezavantaj. Sonuçta siz, aileniz, çevreniz hedef haline geliyorsunuz. Koruma ile gezmeye başlıyorsunuz. Ben bu yüzden evimi değiştirdim. Ama korumayı bir süre önce salıverdim. Sürekli biriyle dolaşmak çok zor bir şey.

-Hakkınızda verilen son karara gelirsek...Mahkeme 1 yıl 8 ay hapis cezası kararı verdi, sonra bunu 5 yıl suç işlememe şartıyla erteledi. Bu, ne anlama geliyor?

5 yıl mahkeme sizi denetim altına alıyor. Bu sürede trafik cezası hariç herhangi bir suçtan ceza alırsanız ikisi birlikte değerlendiriliyor. Siz temyiz hakkınızı kullanıyorsunuz ve konu Yargıtay’a gidiyor. Yargıtay onarsa o zaman tüm cezaları birlikte çekersiniz.

ERGENEKON’U YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM

- Bu karar, bundan sonra Ergenekon üzerine kalem oynatmayacağınız anlamına mı geliyor?

Yazmaya devam edeceğim tabii ama beni sınırlandıracak. Daha önce de 14 Eylül’de verilen ve aynı şekilde 5 yıl suç işlememeyi gerektiren bir cezam vardı. Şimdi kronometre üç ay daha ileri gitti. Bunlar hukuki değil, siyasi kararlar.

- Neden size yönelik siyasi kararlar veriyorlar?

Bakın, Malatya davası ile ilgili yazdıklarım nedeniyle Muzaffer Tekin, Veli Küçük, Zekeriya Öztürk şikayetçi oluyorlar. Oysa onlar mağdur değil ki.

- Neden yapıyorlar bunu o zaman?

Benimle bilinçli uğraşıyorlar çünkü bu konuyu canlı ve sıcak tutuyorum. Beni bertaraf edebilirlerse davanın akamete uğraması kolaylaşır.

GENELKURMAY BASIN KONUSUNDA SIKIŞTIRIYOR... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL