MGK toplantısında kritik karşılaşma

  • Ana Sayfa
  • MGK toplantısında kritik karşılaşma
MGK toplantısında kritik karşılaşma
Başbakan Yardımcısı Arınç ile Genelkurmay Başkanı Başbuğ suikast iddialarının ardından yarın MGK'da karşı karşıya gelecekAbone ol

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yarın Çankaya Köşkü'nde 2009 yılının son toplantısını gerçekleştirecek. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddialarının vajinismusta hipnoz tedavisi toz dumanı içinde toplanan MGK'da Arınç ve Başbuğ aynı masada karşı karşıya oturacak.

MGK'da 'demokratik açılımla' ilgili yapılan çalışmaların detaylı bir şekilde değerlendirilmesi, DTP'nin kapatılması sonrasındaki yaşanan gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Kurulda, Irak ve Afganistan konuları, AB müzakereleri ve Kıbrıs'ta taraflar arasında süren görüşmeler ele alınacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşme ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Irak'taki temasları hakkında kurul üyelerini bilgilendirmeleri bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, her zaman olduğu gibi MGK üyesi bakanlarla MGK hazırlık toplantısı yaptı. Erdoğan, dün Başbakanlık Resmi Konutu'nda MGK üyesi bakanlarla bir araya geldi. Toplantıya, Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Murat Özçelik de katıldı. Erdoğan, dün ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'le 3 saat süren görüşme gerçekleştirdi.



Kategori : POLİTİKA