Zorla ifade krizi yeniden başlıyor

  • Ana Sayfa
  • Zorla ifade krizi yeniden başlıyor
Zorla ifade krizi yeniden başlıyor
Kapatma, belediye başkanlarının tutuklanması derken DTP’lilerin dertleri bitmiyor. İfade krizi Salı günü başlıyor...Abone ol

İNTRENETHABER
ANKARA- DTP’nin Anayasa Mahkemesince kapatılması, ardından KCK operasyonu kapsamında çok sayıda eski DTP’li Belediye Başkanının tutuklanması tartışmaları bitmeden bir başka kriz için de geri sayım başladı. Eski DTP’lilerin zorla ifadeye götürmesiyle ilgili süreç Salı günü yeniden yaşa hawaii seo nacak.

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Türk, Emine Ayna, Selahattin Demirtaş, Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk haklarında açılan davalarda ifade vermek üzere 14 Mayıs'ta yapılacak mahkemeye çağırdı. Milletvekilleri çağrıya yanıt vermeyince mahkeme bu kez Meclis Başkanlığı'na, "Milletvekillerine ifade vermelerini siz de tebliğ edin" yazıları gönderdi. Ancak Meclis Başkanlığı geçtiğimiz Eylül ayında tebligatı DTP'lilere ulaştırmayarak sorunu erteledi.

Şimdi Selahattin Demirtaş ve Emine Ayna 29 Aralık'ta, Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk ise 30 Aralık'ta zorla ifadeye götürülecek.

İFADEYE GİTMEYECEKLER

DTP'nin kapatılmasıyla birlikte siyaset yasağı getirilen Tuğluk ve Türk dokunulmazlıkları kalktığı için ifade vermeye gidecek. Ancak Sebahat Tuncel, Selahattin Demirtaş ve Emine Ayna ifade vermeye gitmeyi düşünmüyor.

GÖZLER MECLİS’TE

Meclis bir önceki krizde milletvekillerine tebligatın ulaşmasını engellemişti. İkinci krizin nasıl çözüleceği ise bilinmiyor. TBMM şu ana kadar bir çözüm bulamadı. Konuyla ilgili TBMM Başkanı Şahin’in görüş istediği Anayasa Komisyonu Başkanı AKP’li Burhan Kuzu “Meclis kampusu içerisinde zorla götürmenin daha önce yaşandığını belirterek yasaya göre buna engel bir durumun olmadığını söyledi.



Kategori : POLİTİKA