Bu rezil adamı görevden alın!

Bu rezil adamı görevden alın!
Eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel katıldığı konferansta Osman Baydermir hakkında sert açıklamalarda bulundu Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kastamonu İl Başkanlığı'nın düzenlediği Türkiye'de demokratikleşme konulu konferansa konuşmacı olarak katılan eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in İçişleri Bakanı tarafından görevden alınması gerektiğini söyledi.

Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan eski Devlet ve Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Adnan Menderes'e benzediğini söyledi. Yaklaşık olarak 1 tennessee seo saat süren konuşması sırasında, Türkiye'de demokrasi süreci ve darbelerle ilgili konuşan Güzel, eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan Süleyman Demirel'i de ‘siyasi münafık’ diyerek eleştirdi. 12 Eylül askeri darbesini yapan Kenan Evren'in yargılanmasını, idam cezası uygulanmadığı için müebbbet hapisle cezalandırılması gerektiğini ve yaşı nedeniyle Cumhurbaşkanı tarafından affedilmesi gerektiğini söyleyen Güzel, bu yapılırsa, sonraki darbe girişimcilerine örnek olacağını söyledi. Tekrar darbe girişimine halkın da mukavemet göstereceğini iddia eden Hasan Celal Güzel, konuşmasının sonunda kendisini dinleyenleri de kendisi gibi tankların önüne yatmaya davet etti.

‘DEVLET OTORİTESİNİ GÖSTERMELİ’
Konferans sonunda soruları yanıtlayan Güzel, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kameralar önünde küfretmesi olayıyla ilgili bir soru üzerine, “Bu rezil adam, bilerek isteyerek, kızgınlıkla değil, hareket etmiştir. Yani yine ortalığı karıştırmak istemiştir. Başına bir şey gelsin de batı istismar etsin istemiştir. Çünkü batı, bunu zaman ziyaret edip davet etmektedir. Avrupa Birliği çerçevesinde bir takım münasabetleri vardır. Bunu kullanmak istemektedir. Ama bence devletin otoritesi son derece önemlidir. Bu kişi, açıkça Türk Ceza Kanunu'nuna (TCK) 301'nci maddesine aykırı hareket etmiştir. Yani hükümetin ve devletin manevi şahsiyetiyle alakalı suç işlemiştir. Bunun cezalandırılması gerekir. Bence hükümet üyelerinin de her birinin kendi şahıslarıyla ilgili hem ceza, hem hukuk davası açma hakları doğmuştur. Ama adam açıkca küfretmiştir. Bence ondan daha önce, Anayasa'nın 127'nci maddesindeki yetki çerçevesinde İçişleri Bakanı'nın görevden alması gerekir. Sayın İçişleri Bakanı'ndan bunu bekliyoruz. Bu konuda müsahama etmek, ‘bunu görevden alırsak böyle olur demek, ya da Diyarbakır'da sorunlar olur’ diyerek görevden almamak devlet otoritesinde boşluk meydana getirir” dedi.
‘Seçilmiş bir kişinin görevden alınması doğru mudur’ diye konuşan Güzel, bu kişinin Danıştaya gitme hakkı vardır. Danıştay inceleyip göreve iade edebilir. Bunlar seçilerek gelmiştir, ama kamu görevini ifa ediyor” dedi.



Kategori : POLİTİKA