İran sular yeniden ısınıyor

İran sular yeniden ısınıyor
İran'dan gelen haberlere göre polis, bazı göstericilerin sığındığı öğrenci haber ajansı ISNA'nın binasına saldırdıAbone ol

İran'daki muhalefet yanlısı internet sitelerine göre, başkent Tahran'da gösteri düzenleyen muhalefet yandaşlarına sert müdahale eden ve göstericilerle çatışan polis, bazı göstericilerin sığındığı öğrenci haber ajansı ISNA'nın binasına saldırdı.

Jaras internet sitesi, copla müdahale eden toplum polisinden kaçan göster pennsylvania seo icilerin ISNA binasına sığındığını ve polisin binaya saldırdığını duyurdu. Site, ayrıca polisin İnkilap Meydanında hükümet karşıtı sloganlar atan göstericileri dağıtmak için havaya ateş açmaya başladığını kaydetti.

Reformcu internet sitelerinden Rah-e-Sabz da Tahran'ın merkezinde gösteri düzenleyen protestoculara güvenlik güçlerinin coplarla vurduğunu kaydederek, Devrim Muhafızları ile Besiç milislerinin de aralarında bulunduğu güçlerin göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve biber gazı kullandığını haber verdi.

Siteye göre Tahran'daki gösteriler, biri İmam Hüseyin Meydanı olmak üzere en az üç meydanda düzenleniyor.

Muhalefet yanlısı internet sitesi Jaras, gösterilerle ilgili ilk haberlerinde, İmam Hüseyin meydanında toplanan muhalefet liderlerinden Mir Hüseyin Musevi yandaşı göstericileri dağıtmak için polisin gözyaşartıcı bomba kullandığını, direnen göstericilerin ise hükümet karşıtı sloganlar atmaya devam ettiğini duymuştu.

Yabancı gazetecilerin protestoları izlemesinin yasaklanması nedeniyle, bu haberleri bağımsız kaynaklara doğrulatma olanağı bulunmuyor.

Muharrem ayının 10'uncu günü olan yarınki Aşure Günü için tören ve gösterilere hazırlanılan İran'da son aylarda önemli günler ve tatil günleri, muhalefet liderleri tarafından hükümet karşıtı gösteriler için kullanılıyor.



Kategori : DÜNYA