Demirelle Türkü birbirine benzetti

  • Ana Sayfa
  • Demirelle Türkü birbirine benzetti
Demirelle Türkü birbirine benzetti
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanlığı binası törenle açıldı. Törende konuşan Hasip Kaplan'dan ilginç benzetme.Abone ol

Kapatılan DTP'nin İstanbul İl Başkanlığı olan ve bundan sonra BDP İl Başkanlığı olarak kullanılacak Beyoğlu Çukur Mahallesi Kalyoncu Kulluğu Caddesindeki binanın önünde toplanan partililer, açılış öncesinde Kürtçe söylenen türküler eşliğinde halay çektiler.

Burada konuşan Şırnak Milletveki bin davut li Hasip Kaplan, bugüne kadar Türkiye'de 27 partinin kapatıldığını anımsatarak, ''Onlar kapatmaktan, biz açmaktan yorulmadık. İnadına yola devam edeceğiz. Bir çözüm aranacaksa, bu çözüm kapatma değil. Bundan sonra Anayasa Mahkemesini kapatacağız, demokrasiyi getireceğiz. Fransa'da, İngiltere'de Anayasa Mahkemesi yoktur. Demirel 3 defa gitti, geldi, Ahmet Türk beşinci kez gitti, altıncı defa gelecek'' dedi.

Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal da parlamentodan dışarı çıkarıldıklarını ifade ederek, ''Sizlerin verdiği yetki ve görevle 2,5 yıldır sesimizi duyurmaya çalıştık. Ayın 5'inden itibaren yeni partimizle yine sizin sesiniz ve diliniz Ankara'da olacak'' diye konuştu.

BDP İstanbul İl Başkanı Hüseyin Barış da Türkiye'de demokrasinin katledildiğini ileri sürerek, ''Ülkemiz partiler mezarlığı durumundan kurtulamayacaktır. Bizler, legal demokratik mücadelemize devam edeceğimizi beyan ettik. BDP olarak barış, demokrasi ve özgürlük bayrağını devralmış bulunuyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Kaplan, Birdal ve Barış, kurdele keserek il binasının açılışını gerçekleştirdi.

Parti binası önünde zaman zaman terör örgütü ve elebaşısı lehine slogan atan partililer, açılışın ardından dağıldı.

Açılış nedeniyle polis bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.




Kategori : POLİTİKA