Cemil Çiçek sert konuştu

Cemil Çiçek sert konuştu
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Tokat'taki saldırıda 7 askerin şehit olmasıyla ilgili sert çıktı.Abone ol

Çiçek, "Tetiği çekenleri elbette bulacağız. Ama, cebir, şiddet ve terörü sorun çözme yöntemi olarak, bir siyasi anlayış olarak, bir siyasi metot olarak gündeme getirenler ve uygulayanlar da en az bu molotof kokteyli atanlar ve tetik çekenler kadar sorumludur." dedi.

Cevahir Otel'de düzenlenen "İstanbul Uluslararası Sismik Riskin Azaltılması Konferansı"nın açılış konuşmasını yapan Cemil Çiçek, Tokat'ta şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dile vajinismusta hipnoz tedavisi di. "Terörün tüm insanlığa karşı bir tehdit olduğunu, tüm insanlığa karşı açılmış bir savaş olduğunu herkes bir an evvel anlamalıdır." diyen Çiçek, "Bu toplantıyı acılar içerisinde yapıyoruz. Dün 7 askerimiz hain ve alçak bir pusu sonucu şehit olmuştur. Yine bir süre evvel bir terör saldırısı sonucunda bir kızımız dün hayatını kaybetmiştir. Sadece bu iki olay bile söylediğim konunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Elbette devlet olarak, hükümet olarak bunların faillerini bulduk, buluyoruz ve bulacağız. Bunda kimsenin tereddüdü olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Saldırıyı yapanları bulup adalete teslim edeceklerini söyleyen Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak şunun bilinmesinde fayda var; işi sadece hukuki sorumlularını bulmak yetmiyor. Elbette bunların arkasında olanları da hem bizim kamuoyumuzun hem de uluslararası kamuoyunun gözünün önüne koymak gerekmektedir. Gerçekten yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerinin ve milletimizin başı sağolsun. Ama bu olayların failleri sadece hukuken sorumlu olanlar değildir. Cebir, şiddet ve terörü sorun çözme yöntemi olarak, bir siyasi anlayış olarak, bir siyasi metot olarak gündeme getirenler ve uygulayanlar da en az bu molotof kokteyli atanlar ve tetik çekenler kadar sorumludur. Bunun iyi bilinmesi lazım. Yine en az bunlar kadar üzerinde durmak istediğim ve şahsen sorumlu kıldığım uluslararası camianın aymazlığıdır, sorumsuzluğudur. Uluslararası camianın terör konusunda maalesef bugüne kadar yapabildiği şey; bu türlü üzücü olaylardan sonra bir taziye mesajı göndermektir. Bu taziye mesajlarının hiçbir işe yaramadığını, kaybolan hayatları geri getirmediğini uluslararası camia ne zaman anlayacak? ne zaman onların da vicdanları kanayacaktır?"



Kategori : POLİTİKA