Aynanın can güvenliği tehdit altında

  • Ana Sayfa
  • Aynanın can güvenliği tehdit altında
Aynanın can güvenliği tehdit altında
DTP'nin eski eşbaşkanı Emine Ayna'yı "yaratık"a benzeten Bülent Arınç'a eski DTP'li milletvekillerinden tepki geldiAbone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Emine Ayna'ya "yaratık" benzetmesi yaptığı sözlerine eski DTP Milletvekilleri sert çıktı. Emine Ayna’ya yönelik “siyasi saldırı kampanyası” yürütüldüğünü, Ayna'nın can güvenliğinin tehdit edildiğini iddia eden eski DTP'li milletvekilleri "Yaşanacaklardan bu kampanyayı yürütenler, bu sözleri söyleyenler sorumlu olacaktır” uyarısında bulundu.

DTP'nin eski milletvekilleri imzasıyla yayınlanan açıklamada Anayasa Mahkemesi’nin kapatma davasını esastan görüşmeye başlayacağını açıkladığı günden bu yana siyasi bir linç kampanyası yürütüldüğü belirtilerek e almanca seo n son bu kampanyaya Arınç'ın eklendiği söylendi. Açıklamada, "Siyasi nezaket ve üslup konusunda başkalarını uyarma hakkını kendinde gören Arınç, bir kadın politikacıya hakaret edecek kadar kontrolünü kaybetti. Bu çirkin hakareti kınıyor, herkesi siyasetin seviyesini düşürmeyecek bir yaklaşım içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz" denildi.

AYNA HEDEF GÖSTERİLİYOR

Siyasi linç kampanyasının amacının partide görüş ayrılıkları bulunduğunu ileri süren eski DTP'liler "Eş başkanımıza yönelik siyasi linç kampanyası da bu politikanın bir ürünüdür" dediler. DTP'liler bir de uyarıda bulundu:
Uyarıda, "Yürütülen bu siyasi linç kampanyası, Eşbaşkanımız Emine Ayna’yı aynı zamanda hedef göstermektedir. Can güvenliğini tehdit etmektedir. Yaşanacaklardan bu kampanyayı yürütenler, bu sözleri söyleyenler sorumlu olacaktır" denildi.

CİNSİYETÇİ VE AYRIMCI YAKLAŞIM

ESki DTP'li vekiller siyasi linç kampanyasına uğrayan Emine Ayna'nın kadın kimliğine de dikkat çekerek, "Bu yaklaşım, son derece cinsiyetçi ve ayrımcıdır. Kadını sadece siyasetin vitrininde görmek isteyen, politikada etkin bir güç olmasını hazmedemeyen bu zihniyet; kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadını hep ikincil planda tutmak isteyen zihniyettir" eleştirisi getirdi.

Açıklamada, "Erkek politikacıların kullandığı üslup, söylediği sözler, gösterdikleri davranışlar; demokratik söyleme, demokratik siyasete, siyasi nezakete ne kadar uyuyor acaba? Söylemleriyle açıkça halkı tahrik edenler, çatışmaya davetiye çıkartanlar, bir birlerine küfür düzeyinde hakaret eden erkek politikacıları bir yana bırakılıp; sürekli bir kadın politikacıyla uğraşmak açık bir şekilde, cinsiyet ayrımcılığıdır" denildi.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

“Sayın Bahçeli benim saygı duyduğum bir insan. Ama Temmuz, Ağustos'ta 'Gerekirse dağlara çıkarız' dedi, '50 sene de orada mücadele ederiz' dedi. ‘Dağlara çıkmak ve mücadele’. Bir baktık DTP'liler de dağlara çıkmaktan bahsediyor. İyi sen çık, zaten dağlardasın… Hatta bir kadıncağız var içlerinde - hanımefendilerden özür dileyerek söylüyorum- kahkahalar atarak `açılım bitti' dedi. Çok garip bir yaratık, Allah akıl fikir versin.”



Kategori : POLİTİKA