Bu askerler neden intihar ediyor?

  • Ana Sayfa
  • Bu askerler neden intihar ediyor?
Bu askerler neden intihar ediyor?
Yarbay Ali Tatar'ın intiharından sonra Ergenekon davasındaki intiharlar tartışma konusu oldu. CHP'liler konuyu Meclis'e taşıyorAbone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Ergenekon davası kapsamında yargılanan veya davada adı geçen bazı askerlerin intiharı Meclis gündemine taşınıyor. CHP'li Malik Ejder Özdemir konuyu İnsan Hakla almanca seo rı Komisyonu'na getirerek inceleme yapılmasını isteyecek.

Oramirallere suikast soruşturması kapsamında tutuklanan ve avukatlarının yaptığı itiraz üzerine İstanbul nöbetçi 11. Ağır Ceza Hakimliğince geçen çarşamba günü serbest bırakılan Deniz Yarbay Ali Tatar, polisler kendisini tekrar gözaltına almaya gelince Beykoz'daki Deniz Kuvvetleri'ne ait lojmanda intihar etmişti. Tatar'ın intiharı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda son iki yılda intihar edenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

İNCELEME KOMİSYONU KURULSUN

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun CHP'li üyesi Malik Ejder Özdemir intiharlarla ilgili alt komisyon kurulup bunun nedenlerinin incelenmesini isteyecek. Özdemir, "6 asker şu bu gerekçelerle intihar etti. Kuddusi Okur başta olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti. İnsanların onuru ile oynanıyor, bu hayatlarına mal oluyor. Konunun iincelenmesi için İnsan Hakları Komisyonu'nda bir alt komisyon oluşturulması önerisinde bulunacağım" dedi.



Kategori : POLİTİKA