Tansiyon yüksekliği çok ciddi bir rahatsızlıktır. Genellikle tansiyonun 140/90 değerlerinden daha yüksek olduğu durumlar, yüksek tansiyon olarak adlandırılır. Yüksek tansiyonda hayvani besinler azaltılıp, nebati besinlere ağırlık verilmelidir.
Günlük tuz tüketiminin bir çay kaş nebraska seo ığının onda birini geçmemesine dikkat edilmelidir. Sarımsak, alıç çayı, limon, zeytin yaprağı çayının tansiyonu düşürücü özelliği vardır.
Bazı formüller ve uygulanışları;
* 1-2 çay kaşığı ince kıyılmış ökse otu 1 bardak soğuk suda 8-10 sat kadar demlenir. Bu çaydan tatlandırılmadan aç karnına içilir.
* Günde 3-4 diş sarımsak yenmelidir.
* Alıç, kalbi güçlendirici ve çalışma hareketlerini düzenleyici etkilere sahiptir. Kan basıncının düzenlenmesinde başarıyla kullanılabilir. Hiçbir yan etkisi yoktur. Günde 2-3 bardak alıç çayı balla tatlandırılarak aç karnına yada öğün aralarında içilmelidir.
* Sabahları aç karnına 4-5 ceviz içi yenmesi tansiyonu düşürür. Uygulamaya uzun süre devam edilmelidir.
* Biberiye çayı düşük tansiyona çok faydalıdır.
* Haftada 1 gün boyu portakal yenir başka bir şey yenmez.
* 1 bardak kaynar suya 4-10 gram kimyon konur, 10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.
* 1 bardak suya 2-4 gram ardıç tohumu konulur. 10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.
* Yemeklerden önce 100-150 gram çilek yenilir.
* 500 gram suya 3 adet soğan ince ince doğranır. 1 gece bekletilip süzülür. Günde 3 defa 1 fincan yemeklerden 30-60 dakika önce yada sonra içilir.
Kategori : SAĞLIK