Başbuğ cuntaya mesaj mı veriyor?

  • Ana Sayfa
  • Başbuğ cuntaya mesaj mı veriyor?
Başbuğ cuntaya mesaj mı veriyor?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un dün yaptığı konuşması sert tepkilere yol açtı...Abone ol

İNTERNETHABER

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, dün Trabzon'da Oruç Reis Frkateyni'nden yaptığı konuşması tartışma konusu oldu. Taraf Gazetesi, konuşmayı 'Firkateynden cunta mesajı' diye yorumlarken "Sen bize Kafes'i anlat" diye sordu ve şu ifadelere yer verdi: Oruç Reis Firkateyni'ndeki konuşmasına özel anlam yükleyerek denizdeki cuntaya mesaj veren Başbuğ, yargıyı işbirliğine çağırdı.

AYDINLARDAN İLKER BAŞBUĞ'A SERT TEPKİ

Neyi konuşacağımızı Başbuğ'a mı soracağız? (Ufuk uras İstanbul Bağımsız Milletvekili): Genelk ingilizce seo urmay Başkanı isterse önce bizlere 'hangi konuda konuşacağımıza dair bir not versin' biz de ona göre konuşalım. Bu nasıl bir açıklama. Aydınlar, siyasetçiler ve gazeteciler bu ve diğer konularda konuşmayacak da hangi konularda konuşacak. Genelkurmay bu açıklamasıyla bir kez daha nasıl iyasallaştığının bir örneğidir. Genelkurmay öncelikle bu halka, 33 erin katledilme olayının nasıl hasıraltı edildiğini açıklasın.

Genelkurmay suç duyurumuzu ne yaptı? (Prof. Dr. Baskın Oran): Aydınların akademisyenlerin görevi konuşmak, eleştirmektir. Ordunun görevi de yurdu dışarıya karşı korumaktır. Bizler daha önce Genelkurmay Başkanı hakkında siyasi beyanat verdiği için suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu duyurumuş Askeri Savcılığa havale edilmişti. Ancak bugüne değin hiçbir yanıt ve sonuç alınmadı. Başbuğ'un bu son beyanatı üzerine bir kez daha gördük ki, bu konu çok hayati. Askeri savcılık'tan başvurumuzun sonucunu soracağız.

Bu en tepeden yargıyı etkileme girişimi (Avukat Ergin Cirmen): Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ konuşmasında yargıyı tepeden inme bir şekilde etkilemeye çalıştı. Başbuğ'un Ergenekon soruşturması eliştirileri de d oğru değil. Hukukta gizli tanık da isimsiz ihbar mektupları da vardır. Bu ihbar mektupları savcılar tarafından değerlendirilir. Delil olup olmayacakları yapılan araştırmadan sonra ortaya çıkar. İlker Başbuğ, konuşmasıyla bu delilleri yok sayarak yargıyı etkilemeye çalışıyor.

Demokrasi olsaydı Başbuğ konuşamazdı (Hasip Kaplan Şırnak Bağımsız Milletvekili): Demokrasilerde Genelkurmay Başkanları konuşmaz. Ne zaman ki asker sivil otoriteye bağlanırsa o zaman demokrasi olur ve bu tuhaf açıklamalarda da yapılmaz. Askeri vesayet devam ettikçe bu tür konuşmalar yapılır. Bunun için değişikliğe gitmeyen hükümet birinci dereceden sorumludur. AKP iktidarı bu alanda bir yasa değişikliği yapmadığı sürece bu konuşmalar ve vesayetler de devam edecek.

Kimse yargıya emir ve talimat veremez



Kategori : POLİTİKA