DTP binasına satırlı saldırı!

  • Ana Sayfa
  • DTP binasına satırlı saldırı!
DTP binasına satırlı saldırı!
Diyarbakır'da AKP binasına girilmeye çalışıldı. Hemen ardından İstanbul'da da DTP'ye satırlı bir saldırı düzenlendi. Abone ol

İstanbul-Küçükçekmece'de ellerinde satır ve sopalar bulunan yaklaşık 20 kişilik grup, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) İlçe Başkanlığı'na girmek istedi.

Partililerin müdahalesiyle karşılaşan saldırganlar, kuru sıkı silahla rastgele ateş edip, ellerinde bulunan spreylerle duvarlara 3 hilal şekilleri çizerek kaçtılar.

Sefaköy Halkalı Caddesi'nde bir iş hanının 5. katında bulunan Küçükçekmece DTP İlçe Başkanlığı'nda saat 15.00 sıralarında meydana gele Washington Seo n olay iddiaya göre şöyle gelişti:

Ellerinde Türk Bayrağı, satır ve sopalar bulunan yaklaşık 20 kişilik grup, DTP İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu iş hanına geldi. Ancak içerde bulunan iki partili elinde saldırganlara kürekle müdahale ederek içeri girmelerini engelledi.

Bunun üzerine kuru sıkı silahla havaya rast gele ateş açan saldırganlar, daha sonra ellerindeki sprey iş hanının duvarlarına boyalarla duvarlara 3 hilal şekilleri çizerek olay yerinden kaçtılar.

İhbar üzerine olay yerine gelen Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, iş hanında inceleme yaptılar.

Saldırıyla ilgili basın açıklaması yapan DTP Küçükçekmece İlçe Başkanı Mehmet Kaymaz, olay sırasında İkitelli Atatürk Mahallesi'nde basın açıklaması yaptıklarını belirterek, "Teşkilat üyelerimizle basın açıklaması yapacağımız yerde buluştuk. Bu sırada içeride eski ilçe başkanımız ve eski saymanımız bulunuyordu. İlçe saymanımız bizi arayarak ilçe başkanlığımız önünde MHP'lilerin yürüyüş yaptığını ve taciz edildiklerini söyledi. Biz de durumu emniyete bildirdik. Taciz altındayız nasıl AKP korunuyorsa bizde korunmak istiyoruz" dedi.

Kaymaz, "Yürüyüş yapan grup daha sonra yukarı çıkmak istiyor. Eski ilçe başkanımız kürekle girişte duruyor. Ellerinde satır ve sopa bulunan şahıslar daha sonra aşağı tarafa inmeye başlıyorlar. Kuru sıkı tabancayla havaya ateş ediyorlar. 3 adet boş kovan bulundu. Silah gerçek de olabilir ve birileri ölebilir ya da yaralanabilirdi. Şahıslar ellerindeki sprey boyalarla duvarlara Türk Bayrağı ve 3 hilal çizip olay yerinden uzaklaşıyorlar" diye konuştu.

Olayın provokasyon amaçlı olabileceğini ifade eden emniyet yetkilileri, saldırganları yakalamak için çok yönlü soruşturma başlatırken, vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdılar.



Kategori : GÜNCEL