Şu anda kaç kişi msnde?

Şu anda kaç kişi msnde?
Dünya üzerinde 330 milyonun üzerinde kullanıcıyı birbirine bağlayan Windows Live Messenger'ın 10. yılını kutluyor.Abone ol

Dünyanın en büyük sanal topluluklarından birini oluşturan Windows Live Messenger, 10. yılında Türkiye dahil 59 ülkede ve 36 dilde en çok kullanılan anlık mesajlaşma yazılımı olarak hizmet veriyor.

Y.Şafak'tan Melih Bayram Dede'nin haberine göre 5 Eylül 2000'de 1 milyonuncu kullanıcısına erişen, 1 Eylül 2005'te ise 20 milyon canlı bağlantı rekoru kıran Windows Live Messenger, artık her yeni güne 40 milyon canlı bağlantı ile başlıyor. Messenger kullanıcıları bugün Çin ve Hindistan'dan sonra dünyanın en büyük üçüncü nüfusuna sahip sanal bir topluluğun üyeleri olarak birbiriyle iletişim kuruyor ve paylaşımda bulunuyor. Windows Live Messenger, 306 milyon nüfusa sahip ABD'den bile daha büyük bir insan topluluğuna ev sahipliği yapıyor.

TÜRKİYE DÜNYADA İKİNCİ BÜYÜK MSN AİLESİ

Microsoft Tüketici ve İnternet Hizmetleri Türkiye Genel Müdürü Ebru Çapa, Windows Live Messenger'ın 10. yılıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bugün Türkiye'de 29 milyon kişiyle, Brezilya'dan sonra dünyanın en büyük ikinci Live Messenger topluluğuna sahibiz. Yap north california seo tığımız araştırmalar bize Windows Live Messenger kullanıcılarının dünyaya açık, gezmeyi, alışverişi seven, yeniliklere açık ve trendleri takip eden bir kesim olduğunu gösterdi. Windows Live Messenger, 10. yılında artık herkes için sadece bir iletişim ve paylaşım yazılımı olmanın çok ötesinde merkezi bir bağlantı noktası olarak da önemli bir işlev üstleniyor. Windows Live Messenger kullanıcıları, Live yazılım ve hizmetlerinin zengin olanaklarından yararlanarak içeriklerini oluşturup birbirleriyle paylaşabildiği gibi geniş bir arkadaş ağı üzerinden sosyal etkinliklerini sürdürebiliyorlar.”

YÜZDE 85 HER GÜN ONLİNE

Windows Live Messenger için Universal McCann ile birlikte 32 bin kişiyi kapsayan bir araştırma gerçekleştiren Microsoft Türkiye'deki İnternet kullanıcılarının ayrıntılı bir profilini ortaya koymayı hedefledi. Reklamcılık ve pazarlama sektörüne önemli püf noktaları veren bu araştırma, tüketim alışkanlıkları ve beğenileri itibarıyla Live Messenger kitlesinin çok zengin, renkli ve yeniliklere açık bir topluluk olduğunu ortaya koydu.

• Katılımcıların % 85'i Windows Live Messenger'i hemen her gün açtıklarını ifade ederken, % 34'ü beş yıldan fazla bir süredir Live Messenger kullandığını söylüyor. 3 yıldan daha uzun bir süre Live Messenger kullananların oranı % 61'in üzerine çıkıyor. Her dört Windows Live Messenger kullanıcısından biri Windows Live Messenger'a bağlanmak için cep telefonunu kullanıyor.

• Yaklaşık % 45'i metropolllerde yaşayan Windows Live Messenger araştırmasına katılanlar, çağdaş Türk insanının da bir profilini çiziyor. Kariyer odaklı, dış görünümüne önem veren, yeniliklere açık ve müzikle ilgilenen bu kesim, araştırmanın alt kırılımlarında yaşamdan ne istediklerini bilen, kararlı insanlar olarak öne çıkıyor.

• Windows Live Messenger araştırmasına yanıt verenlerin % 34'i “Kariyerimde en üst noktaya ulaşmak isterim” derken, “Sadece para kazanmak için değil kariyerim için çalışıyorum” diyenlerin oranı ise % 23'ü buluyor. Her 100 Live Messenger kullanıcısından 23'ü hareketli ve değişim dolu bir yaşam beklentisi içinde olduğunu ifade ederken, “Sıradışı tatilleri severim” diyenlerin oranı da % 14'ü buluyor.

• Yanıt veren Windows Live Messenger kullanıcılarının önemli bir bölümü % 57 oranı ile giyim ve iyi görünme konusundaki duyarlılıklarını araştırmaya yansıttı. Katılımcıların % 23'ü iyi giyimli görünmenin kendileri için önemli olduğunu ifade ederken, % 13'ü belirli bir stil anlayışına sahip olduğunu iddia ediyor. Live Messenger kullanıcısının % 21'i ise giysi alış verişi yapmaktan hoşlanıyor.

KADIN NÜFUSUNDA ARTIŞ VAR

Windows Live Messenger'ın 29 milyon kullanıcısının %62'si erkek ağırlıklı olmakla birlikte özellikle son yıllarda kadın kullanıcıların oranı da % 38 ile hızla artış gösteriyor. Kullanıcıların %60'ı 24 yaşın altında. 40 yaş üzeri Live Messenger kullanıcıları, bu topluluğun %8'ini oluşturuyor. Araştırma Türkiye'de artık belli bir yaşın üstündeki insanların da İnternet'ten uzak kalamadığını ortaya koyuyor. 65 yaş üzeri kesimin Live Messenger nüfusu içinde ufak da olsa (%1) bir paya sahip olduğu görülüyor.

Messenger'ın 10.yılı için hazırlanan ve www.messenger10yasinda.com sitesinde ziyaret edilebilen sitede Windows Live Messenger'in 10 yıllık geçmişi hakkında bilgiler yer alıyor. Ayrıca bilgisayar kullanıcılarına haberleşmede kullanılan eğlenceli simgelerden oluşan özel ücretsiz emoticon paketleri sunuyor. Sosyal paylaşım ağları ile ilgili bilgilerin de yer aldığı siteye girenler, çeşitli hediyeleri kazanma şansı da elde edebiliyor.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ