Aileye korkunç teklif: Kızınızı uyutalım!

  • Ana Sayfa
  • Aileye korkunç teklif: Kızınızı uyutalım!
Aileye korkunç teklif: Kızınızı uyutalım!
Almanya'da yaşayan Türk kızı Kübra 2 yaşından sonra hastalanmaya başladı. Doktarlar aileye korkunç bir teklifte bulundu. Abone ol

2 yaşına kadar normal bir çocukluk geçirmesine rağmen, 2 yaşından itibaren gelişim geriliği yaşayan ve yürüme, konuşma, yeme gibi kazanılmış becerilerini yitiren 13 yaşındaki Kübra Örnek amansız bir hastalıkla pençeleşiyor.

Doktorların "tanımlanamayan metabolik hastalık" teşhisi koyduğu Kübra'yı yaşatmak için çırpınan ailesi ise, "Bizi çocuğumuza bakmak yormuyor ama yavrumuzdan vazgeçmemizi istemeleri hayatımızı karartıyor" diyorlar.

Nefes alma zorluğu çektiği için 1 ay önce Kübra'nın soluk borusunun ameliyatla delinerek alet yerleştirildiğini söyleyen Metin ve Seher Örnek çifti, "Kübra'nın ciğerinin bir tarafı rusca seo diğerinin üçte biri kadar. Bu nedenle nefes almakta zorlanıyor ve en ufak soğuk algınlığı bile ona işkence oluyor.
Fakat iki hastane Kübra'nın beyin fonksiyonlarının öldüğünü söyleyerek ameliyatı yapmadı. Ameliyatı yapan Heidberg Hastanesi'nde ise Kübra'nın beyin fonksiyonları normal çıktı" dedi.

9 yılı Kübra'nın hastalığına derman aramakla geçirdiklerini belirten Örnek çifti, "Son 4 yıldır artık sadece çocuğumuzun yaşaması için mücadele ediyoruz. Götürdüğümüz hastaneler, Kübra'nın hastalığının tedavisi olmadığı bahanesiyle tedaviyi reddediyorlar. Yani bizden gören, duyan, hisseden yavrumuzun canından vazgeçmemizi istiyorlar. Bunu hangi anne-baba yapabilir?" diyerek gözyaşı döküyorlar.

Kübra'nın 9 yaşında ciğer iltihabından komaya girdiğini ve 3 dakika tüm vital fonksiyonlarını kaybettiğini söyleyen baba Metin Örnek, "Kübra tekrar hayata döndürüldükten sonra doktorlar tedaviden ümitlerini tamamen kestiler. Evde ihtiyacımız olan sağlık gereçlerini bile vermek istemediler ve çocuğumuzun beyin fonksiyonlarının ağır derecede hasar gördüğünü söyleyerek bizim de tedaviden vazgeçmemizi istediler" dedi.

Doktora her gittiklerinde "Kübra'nın 1 haftalık ömrü kaldı. Çocuklarının uyutulmasını isteyen birçok aileler var. Siz de düşünün" cümlelerini duymaktan bıktıklarını belirten çift, "Son 4 yıldır hep bu cümleyi duymak bizi çok yıprattı. Kübra'nın hastalığının tedavisi olmadığını kabullensek bile Kübra mimikleriyle konuşan 13 yaşında bir bebek. Sevindiğini, üzüldüğünü bize gözleri ve yüzüyle anlatıyor. Onun nefes alması bile bizim için bir nimet ve bundan mutlu oluyoruz. Bu kadarcık mutluluğu bize çok görmesinler" dediler.

Altona Hastanesi'nde bazı çalışanlar bizi "Bakım parası aldığımız için Kübra'yı bakıcıya vermemekle" bile suçladılar. Kızımızın hayatı 600 Euro'mu? Ona bizden iyi kim bakabilir? Bizim yanımızdayken bile ondan vazgeçmemizi istiyorlar. Şimdi nasıl onlara güvenip de çocuğumuzu ellerine bırakalım" diye isyan ettiler.

Kübra'nın hastalığına 'çaresiz' dense de hep bir umut içinde beklediklerini söyleyen Örnek çifti, "Belki bir doktor Kübra'nın hastalığına bir çare olur, belki tıpta yeni gelişmiş tedavi yöntemleri vardır. Bunun için her gün Allah'a dua ediyoruz ve bir umutla beklemeye devam edeceğiz" dediler.



Kategori : GÜNCEL