Ezber bozacak Kürt anketi!

Ezber bozacak Kürt anketi!
Doğudaki Kürtler'e 'Anadilde eğitim sizce sorun mu?', 'Kendinizi TC vatandaşı olarak görüyor musunuz?' diye soruldu. İşte cevaplar!Abone ol

Bahçeşehir Üniversitesi (BÜ) Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ercan Çitlioğlu, ''Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Sosyo-Ekonomik ve Sosyo-Kültürel Yapı Araştırması''nın sonuçları yayınlandı.

Türkiye'nin Doğu ve Güney Doğusu'nda, köy ve mezralar da dahil olmak üzere, 19 ilinde ve Türkiye'nin Batısı ve Güneyi'nde de Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre son 20 yılda en fazla göç alan 10 ilinde gerçekleştirilen araştırmanın toplam 29 il, 530 ayrı yerleşim birim washington seo inde yapıldığını anlatan Çitlioğlu, ''Bu bağlamda 27 bin 726 hane halkına ulaştık. Bunlardan 4 bin 761 kişiyle yüz yüze görüşme yaparak toplam 612 soru sorduk'' dedi.

DOĞUDAKİ KÜRTLER NEREDE YAŞAMAK İSTİYOR?

Güneydoğu'da yaşayan halka “İmkânınız olsa Türkiye’nin neresinde yaşamak istersiniz?” sorusu soruldu. Cevaplar şöyle:

Buradan memnunum yüzde 50.2

İstanbul......... yüzde 12.9

İzmir.............yüzde 4.8

Antalya...........yüzde 4.8

Ankara............yüzde 4.0

Çitlioğlu, buna göre, ''ailevi'' nedenlerle göç edenlerin oranının yüzde 27.1, ''güvenlik'' ve ''terör'' nedeniyle göç edenlerin oranının ise yüzde 9.4 olduğunu bildirdi.

KENDİNİZİ TC VATANDAŞI HİSSEDİYOR MUSUNUZ?

''Türkiye Cumhuriyeti benim için önemlidir ya da değildir'' konusunda da;

''Türkiye Cumhuriyeti benim için önemlidir'' diyenlerin oranının yüzde 99.1,

''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak benim için önemlidir'' diyenlerin oranının yüzde 99,

''Türkiye Cumhuriyeti bayrağı benim için önemlidir'' diyenlerin oranının yüzde 99.2,

''İstiklal Marşı benim için önemlidir'' diyenlerin oranının ise yüzde 99 olduğunu ifade etti.

Ercan Çitlioğlu, bu sonuçların, Türkiye'nin bölünme korkusunun içinde yaşadığı şu günlerde, vatandaşların neredeyse tamamının ortak aidiyetler temelinde bir araya geldiği ve ulusal değerleri simgeleyen konular konusunda aralarında herhangi bir ayrılık olmadığını göstermesi bakımından rahatlatıcı bir etki olarak karşılarına çıktığını kaydetti.

ETNİK AYRIMCILIĞA MARUZ KALIYOR MUSUNUZ?

Prof. Dr. Ercan Çitlioğlu, vatandaşlara, ''Etnik ayrımcılığa maruz kalıp kalmadıklarını'' sorduklarını belirterek, ''etnik ayrımcılığa maruz kalmadıklarını'' söyleyenlerin oranının yüzde 75.1, bu soruya, ''Evet biz etnik ayrımcılığa maruz kalıyoruz'' diyenlerin oranının da yüzde 17.6 olduğunu söyledi.



Kategori : SEÇİM