DTPnin tasfiye süreci başlıyor

  • Ana Sayfa
  • DTPnin tasfiye süreci başlıyor
DTPnin tasfiye süreci başlıyor
Maliye Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'nce kapatılan DTP mal varlığı ile borç ve alacaklarının tespiti için düğmeye bastı...Abone ol

Anayasa Mahkemesinin DTP'nin kapatılmasına ilişkin kısa kararı ile Partinin tasfiye işlemlerinin Maliye Bakanlığı'nca yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından DTP'nin tasfiye süreci başlıyor.

DTP'nin tasfiye işlemleri için Maliye Bakanlığı rusca seo 'nda denetim elemanlarından oluşan bir komisyon oluşturulacak. Denetim elemanları, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile koordineli şekilde çalışacak.

Maliye Bakanlığı, 81 İl Valisine de birer yazı gönderecek. Bu yazıda, "DTP'nin tasfiye işlemleri için illerde tespit komisyonları oluşturulması, daha sonra da partinin ildeki mal varlığı ile borç ve alacaklarının tespit edilmesi" istenecek.

Tespit çalışmaları sırasında bankalar ile Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Sicil ve Tapu Müdürlüklerinden de partinin banka hesapları ile araç ve taşınmaz varlıklarıyla ilgili bilgi talep edilecek. İllerde Defterdarlıklar öncülüğünde yürütülecek tespit çalışması sonuçları, raporlar halinde Bakanlığa iletilecek ve merkezdeki komisyonca değerlendirilecek.

Bu çalışmalar sırasında DTP'nin varsa alacakları tahsil edilecek, aynı şekilde borç çıkarsa bunların da tasfiyesi yoluna gidilecek. Bu işlemlerin ardından kalan mal varlıkları da Hazineye aktarılacak.

Tasfiye işlemleriyle ilgili olarak bilgi veren bir Maliye yetkilisi, daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HADEP ve DEP'in tasfiye sürecinde herhangi bir mal varlığı tespit edilemediğini belirtti. Maliye yetkilisi, "O dönemde kapatılan bu partilere ait ufak tefek elektrik ve su borçları bulunmuştu" dedi.



Kategori : POLİTİKA