Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, son 2 yıl içinde Şişhane’ye 15 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, “Belediye olarak gelen yatırımcıları bölgeye yönlendiriyoruz. Şişhane artık yatırımcıların da yeni gözdesi oldu” dedi.
İstanbul’un kalbi Beyoğlu’nda eskiden eğlence ve kültür sanat denilince ilk akla gelen yer İstiklal Caddesi’ydi. Ama artık durum değişti. Beyoğlu’nun her semti artık birer kültür sanat ve eğlence merkezi olmaya aday. Uzun zamandır İstanbul’daki aydınlatma ve avize esnafının merkezi olan Şişhane’de müthiş bir değişim göze çarpıyor. Tünel ve Galata meydanlarının kültür-sanat-eğlence faaliyetlerine açılmasından sonra Şişhane de yatırımcıların gözdesi oldu. Maslak-Taksim metrosunun Şişhane durağının açılması, Unkapanı köprüsünün yanında inşaatı başlayan Haliç metro geçişi inşaatı da Şişhane bölgesindeki gelişimin ilk adımları kahire turu . Beyoğlu Belediyesi’nin tarihi binasının da yer aldığı ve etrafında bir sürü tescilli yapının da bulunduğu bölge belediyenin yaptığı aydınlatma ve peyzaj çalışmalarıyla farklı bir görünüme kavuştu. Böylece Şişhane, geçiş ve duraklama noktası olmaktan vakit geçirilen bir semte dönüştü. İstanbul'un kültür-sanat hayatına yaptığı katkılarla şehir hayatının vazgeçilmez kurumlarından biri olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın Şişhane'deki yeni binası Deniz Palas, Beyoğlu'nun bugün kıyısında kalmış en eski semtlerinden biri olan Şişhane'ye yeniden hayat veren yapılardan biri oldu.
Şişhane’de yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Başkan Demircan, eskiden Beyoğlu denilince ilk akla gelen yerin İstiklal Caddesi olduğunu, ancak yapılan çalışmalarla durumun değiştiğini ve artık ilçedeki her semtin kültür, sanat ve eğlence merkezi haline geldiğini söyledi. Tünel ve Galata meydanlarının kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerine açılmasının ardından tarihi binalarla çevrili olan Şişhane’de değişim ve dönüşümün başladığını dile getiren Demircan, İstanbul Kültür Sanat Vakfının, Şişhane’deki yeni binası Deniz Palas’ın bölgeye yeniden hayat veren yapılardan biri olduğunu, ayrıca Maslak-Taksim metrosunun Şişhane durağının açılmasının da bölgedeki gelişimi hızlandırdığını kaydetti.
Demircan, Beyoğlu Belediyesi’nin tarihi binasının yanı sıra birçok tescilli yapının bulunduğu Şişhane’de, binaların yapımına gösterdikleri kolaylıkların kendisini hissettirmeye başladığını, Şişhane ve Meşrutiyet Caddesi’ni canlandırma projesinin 6 yıldır devam ettiğini belirtti.
SON İKİ YILDA 15 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Şişhane’nin değişimi noktasında ilk startı yolların yapımı ve aydınlatma ile verdiklerini, ardından da peyzaj çalışmalarının başladığını anlatan Ahmet Misbah Demircan, şu bilgileri verdi: “Beyoğlu’nda birçok mekanda kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Artık semtleri değiştirme gayretimiz var. Sokakların, caddelerin ve binaların restore edilmesi, yatırımcının gelmesine neden oluyor. Zaten Beyoğlu, sanat, eğlence, turizm ve moda demek. Şişhane de bu değişimden nasibini alıyor. Bölgenin değişmesi için planlı bir eylemi hayata geçirdik. Dolayısıyla yatırımcının buraya gelmesi tesadüf olmadı. İstediğimiz istikamette de bu yatırımlar yapılıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfının getirdiği 3 işletmeyle birlikte 8 işletme faaliyete başladı. Buradaki 6 sokak ve caddeyi elden geçirdik. Son 2 yıl içinde 15 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Şişhane artık yatırımcıların da yeni gözdesi oldu. Bir yıl sonra bu bölgenin konuşulduğunu hep birlikte göreceğiz. Artık insanlar yeni mekanlar arıyor. Şişhane ve civarında yaşanan hareketliliğin temel sebeplerinden biri de bu.”
Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Şişhane’deki gelişmenin Galatasaray Meydanı’ndan Tünele doğru başlatılan hamlenin doğal bir uzantısı olduğunu belirterek, “Şimdi Galata’dan Karaköy’e nasıl bağlarız, insanları buradan Karaköy’e nasıl indirebileceğimizin çalışmasını yapıyoruz. Tünel Meydanı’ndan yüksek kaldırım yoluyla Karaköy Meydanı’na inme hedefimiz var” dedi.
Kategori : GÜNCEL