At ve eşek etini nasıl farkedersiniz?

  • Ana Sayfa
  • At ve eşek etini nasıl farkedersiniz?
At ve eşek etini nasıl farkedersiniz?
Bilmeden at-eşek eti yiyen binlerce insan var. Peki bu etleri dana ya da koyun etinden ayırt etmenin yolu yok mu? Abone ol

Ucuz fiyata satılan bu etler; kıyma, salam, sucuk olarak denetimsiz kasap ve marketlerde halkın k yunanistan turist arşısına çıkıyor, ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor ve siz farkında olmadan birçok hastalığa da davetiye çıkartıyor. Peki bu riske düşmemek için ne yapmalı? Dana eti ile eşek-at etini nasıl ayırt edilmeli?  ntvmsnc'den Göksun Kök'ün hazırladığı dosya bu ve bunun gibi sorulara yanıt veriyor:

- Türkiye'de ise öyle bir alışkanlık yok. Dolayısıyla tüketicilerin böyle bir ayrıma varmaları çok sınırlı.

3 bin kişi bile - ki bu çok büyük bir deney demek - şüphelenmemiş, dolayısıyla bu etleri ancak kemikli haldeyken ayırmak gerekir.  Bunun haricinde bu ayırım için laboratuar metodları var. Et ne olursa olsun, yapısına göre ayırabiliyoruz.



Kategori : SAĞLIK